Kalėdų stebuklas Alytuje – išgelbėjo ir gimdyvę, ir kūdikį

„Noriu padėkoti Akušerijos-ginekologijos skyriaus medikų komandai, sugebėjusiai sukurti tikrą kalėdinį stebuklą. Jie labai greitai reagavo ir išgelbėjo gimdyvės, kuriai plyšo gimda, ir jos kūdikio gyvybes“, -- sakė Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas.

Gydytoja J.Burinskienė ir aku erijos-ginekologijos skyriaus vedėjas E.Ti kus.<br>R.Bernatavičienės nuotr.
Gydytoja J.Burinskienė ir aku erijos-ginekologijos skyriaus vedėjas E.Ti kus.<br>R.Bernatavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Dec 7, 2015, 4:49 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 7:57 PM

Apie neeilinį įvykį, vadindami jį kasdienio darbo dalimi, medikai prabilo tik praėjus kelioms dienoms, kai smarkiai pagerėjo 27 metų alytiškės ir po cezario pjūvio gimusios jos dukrelės būklė.

Praėjusį ketvirtadienį 10 valandą į ligoninę atvežtą jau kelias valandas stiprius pilvo skausmus jautusią nėščiąją apžiūrėjo budėjusi gydytoja Jūratė Burinskienė, įvertino vis blogėjančią vaisaus būklę ir nusprendė skubiai operuoti. Jai padėjo Birutė Maciulevičienė, Živilė Deimantavičienė, Eugenijus Tiškus ir Sigita Trubnikovienė.

„Cezario pjūvis buvo atliktas praėjus maždaug po penkiolikos minučių nuo alytiškės atvykimo į ligoninę. Greit organizuota operacija ir išgelbėjo gimdyvę ir naujagimę, nes buvo plyšusi gimda. Tai labai reta komplikacija. Maždaug vienas atvejis iš penkiolikos tūkstančių moterų. Džiugu, kad pavyko ir kad abiejų būklė vis gerėja.

Beveik laiku gimusi mergytė svėrė 3 kilogramus 300 gramų. Su mama ligoninėje pabus ilgiau nei po įprastesnių cezario pjūvio operacijų. Ši moteris prieš trejus metus gimdė pirmą kartą. Tuomet dėl kitų medicininių indikacijų taip pat prireikė cezario pjūvio“, – tvirtino Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėjas E.Tiškus.

Per trisdešimt septynerius jo darbo šiame skyriuje metus tai tik antras atvejis, kai gimdyvei teko atlikti cezario pjūvio operaciją dėl plyšusios gimdos.

Pasak medikų, šios komplikacijos labiausiai gresia moterims, kurioms jau anksčiau buvo daryti tokie pjūviai ar gimdos operacijos. Todėl gydytojai ir stengiasi išvengti cezario pjūvių, jei gimdyvėms jie nėra būtini dėl sudėtingų indikacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.