Piešinį ant knygyno sienos saugos plieno lakštas

Ukmergėje, Vienuolyno gatvėje, įsikūręs knygynas „Knygų namai“ jau senokai pirkėjus džiugina ant pastato sienos esančia kompozicija. Kad dažais nutapytas piešinys išliktų kuo ilgiau, miesto valdžia jį įvilko į plieno rūbą.

V.Lapkaus kūrinio ant sienos patobulinimas miestui kainavo apie 200 eurų;<br>D.Zimblienės nuotr.
V.Lapkaus kūrinio ant sienos patobulinimas miestui kainavo apie 200 eurų;<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Dec 8, 2015, 8:12 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:55 PM

Žibintas, suolelis ir ant jo sėdinti susiglaudusi porelė bei užrašas „Knyga suartina“ pastato sieną papuošė 2012 metų vasarą.

Jos autorius – ukmergiškis 31 metų Vytautas Lapkus ( pseudonimas – Reklamos burbulas ), laisvai samdomas grafikos dizaineris bei internetinių tinklalapių programuotojas.

„Knyga man – tai išmintis, istorija, patirtis, jausmai. Knyga suartina mus.

„Sustokime, prisėskime, prisiglauskime, pabūkime kartu tyloje ir ramybėje“ – tai pagrindinė mintis, kurią norėjau išsakyti šiuo kūriniu.

Meilė supa mane ir skatina kūrybą bei atsispindi joje“,- sakė V.Lapkus.

Šią kompoziciją jis perkėlė iš kompiuterio ekrano ir, taikydamas vektorinės grafikos techniką, pasiekė norimą rezultatą. Tam tereikėjo iš lipnios juostos pagaminti trafaretą, jį priklijuoti ant sienos ir nupurkšti aerozoliniais dažais.

Tai antrasis, šia technika įgyvendintas jo kūrinys Ukmergėje. Pirmasis puošia Vytauto gatvėje esančios drabužių parduotuvės „Liva“ sieną.

„Man didelė garbė, kad savivaldybė susidomėjo mano įgyvendinta kompozicija ir pasiūlė patobulinti darbą naudojant plieno lakštą.

Aš iškart sutikau su šiuo pasiūlymu. Rezultatas džiugina, nes buvo pakeista ir fasado spalva, ji išryškino kūrinį, todėl jis dabar tapo labo pastebimas“,- teigė menininkas.

Ukmergės rajono savivaldybės Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotojas Julius Zareckas patikino, jog V.Lapkaus kūrinio patobulinimas kainavo apie 200 eurų.

Bendrovės „Umega“ padalinio „Vienybė“ specialistai su lazeriu iš maždaug 2 – 3 milimetrų storio plieno lakštų išpjaustė tai, kas buvo nupiešta kompozicijoje, bei nudažė.

Plieninės figūros buvo pritvirtintos prie kita spalva perdažytos sienos, įrengtas apšvietimas.

„Dabar viskas atrodo kur kas solidžiau“, – džiaugėsi J.Zareckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.