STT darbuotojus vilios net 30 proc. didesniais atlyginimais

Seimas išgirdo Specialiųjų tyrimų tarnybos skundus dėl kvalifikuotų darbuotojų trūkumo ir mažų atlyginimų. Antradienį buvo priimtas šios tarnybos statutas ir nuspręsta nuo kitų metų pradžios STT pareigūnų darbo užmokestį didinti net iki 30 proc.

STT darbuotojus vilios net iki 30 proc. didesniais atlyginimais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
STT darbuotojus vilios net iki 30 proc. didesniais atlyginimais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
STT darbuotojus vilios net iki 30 proc. didesniais atlyginimais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
STT darbuotojus vilios net iki 30 proc. didesniais atlyginimais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 12:09 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 3:55 PM

STT dirbantiems vadovams atlyginimai kitąmet kils 3 proc. Aukštesnio lygmens vadovams atlyginimai auga 10 proc., o žemesnio lygmens vadovams 20 proc. Žemiausio rango STT specialistams gaus net 30 proc. didesnius atlyginimus. Tokios įstatymo pataisos papildomai reikalaus 410 tūkst. eurų per metus.

STT vadovo atlyginimas nuo kitų metų pakils nuo 2660, kurį gauna dabar, iki 3200 eurų. Vidutinės grandies skyriaus viršininkui atlyginimas pakils nuo 1550 iki 2200 eurų. Specialistams atlyginimai kyla nuo 760 eurų iki 1200 eurų.

Nuo kitų metų STT darbuotojų atlyginimai bus panašūs kaip Valstybės saugumo departamente dirbančių asmenų.

Statutas taip pat numato pareigūnų atleidimo, priėmimo, kvalifikacijos kėlimo ir kitus su jų darbu susijusius klausimus.

Tarnyboje pritrūko specialistų

Naujam Specialiųjų tyrimų tarnybos statuto pakeitimo įstatymo projektui pritarė 93 Seimo nariai, prieš buvo vienas, o susilaikė 3 parlamentarai. Šios tarnybos darbo nebereguliuos Valstybės tarnybos įstatymas.

„Buvo aptartas visas įstatymo paketas, tarp kurių ir STT pareigūnų algos. Atsiranda pakopos. Tikslas yra vienas – pritraukti kuo aukštesnės kvalifikacijos pareigūnus į tarnybą. Valstybės saugumo departamento darbuotojai gauna didesnius atlyginimus, tai sudaryta galimybė padidinti darbo užmokestį tiek žemesnės, tiek ir aukštesnės grandies STT specialistams. Darbo užmokestis priklausys ir nuo kiekvieno darbuotojo indėlio“, – kalbėjo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė.

Pasak politikės, STT direktorius Saulius Urbonavičius jiems aiškino, kad sunku surasti kvalifikuotų specialistų į žemesnę grandį, kad jie galėtų tinkamai atlikti pareigas. Buvo labai didelė darbuotojų kaita, todėl nuspręsta tinkamai apmokėti jų darbą.

Piktinosi dėl viešųjų akcijų

Petras Gražulis Seime prieštaravo STT darbuotojų atlyginimų didinimui ir piktinosi, kad Seimas nesugebėjo pakelti politikų, pareigūnų, teisėjų, atlyginimų, o STT pareigūnų kelia.

„STT daugiausiai daro viešąsias akcijas. Ar dėl to jiems didinti atlyginimus? Teigiame, kad pinigų nėra, bet šalia jau ir yra. Tegul susitvarko su savo darbais, gerai ir kompetetingai dirba“, – piktinosi posėdžių salėje parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.