Kalėdų proga dovanokime atostogas

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadas R.Valentukevičius prieš Kalėdas ir Naujuosius metus pagrūmojo pirštu valdininkams: „Šventės jums – pavojų metas. Tiems, kurie tarnauja valstybei, neabejotinai gali iškilti rizikingų situacijų priimant dovanas, kurias visuomenė gali įvertinti prieštaringai.“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 9, 2015, 5:34 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:29 PM

Ar Strateginio planavimo skyriaus vyriausiąjį specialistą Petrą šis įspėjimas privertė timptelėti kaklaraiščio kilpą, ryžtingai suktelėti įraudusį sprandą ir ištarti pažadą: „Ne, ne, šiemet jokių dovanų“?

Juokaujate. Mat Petras, kaip ir visa valdininkų armija, išstudijavo VTEK rezoliucijos dėl dovanų ir neatlygintinų paslaugų visus penkis punktus.

O antrasis rezoliucijos punktas, išvertus jį į žmonių kalbą, skelbia: valdininkas, paėmęs įstatymo leidžiamą 30 eurų dovaną, vienus metus negali dalyvauti rengiant, svarstant ir priimant sprendimus bei atlikti kitų tarnybinių pareigų, susijusių su dovanotoju!

Petras netgi delnu taukštelėjo per plikę. Štai jam ir užtarnautas poilsis! Ne trumputės Kalėdų atostogos, ne greitai prabėgančios eilinės atostogos. O atostogos ištisus metus!

Juk prieš šventes Rimvydas atneš parkerį gražioje dėžutėje, Augustinas – gero konjako butelį, Angelė – kvepiantį kumpį.

Dovanas tvarkingai sudėjus į stalčius ir spintas, kitąmet visus dovanotojus bus galima mandagiai siųsti iš kabineto baksnojant į minėtą VTEK rezoliucijos antrąjį punktą.

„Negaliu, Angele, negaliu. Ir visus metus negalėsiu“, – čepsės kumpiu kvepiančiomis lūpomis Petras, kai moteriškė ateis pasitarti dėl investicinio projekto.

O prieš kitas Kalėdas už kabineto durų rikiuosis kita dovanotojų eilė. Ir lauks dar vienos atostogos. Todėl apie kokius pavojus prieš šventes kalba etikos sargai? Juk ištisus metus nedirbdamas ir etikai nenusižengsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.