Viktoro Uspaskicho šeimos įmonės sudomino FNTT

Darbo

V.Uspaskich su žmona Jolanta valdo didelį turtą.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
V.Uspaskich su žmona Jolanta valdo didelį turtą.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 6:18 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 9:03 AM

Teisėsaugą sudomino „Vikondos“ bendrovių pinigų cirkuliacija bei grandiozinių koncerno renginių, tarp kurių – koncerno 25-mečio jubiliejus, „Vikondos“ vadovės, verslininkės, V.Uspaskicho žmonos Jolantos Blažytės-Uspaskich 50 metų gimtadienio šventė, Ledų šventė, finansavimo šaltiniai. Apie tyrimą informaciją paskelbė TV3 „Žinios“.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius teigė, kad pareigūnus sudomino dviejų viešųjų įstaigų buhalterija.

„Tyrimas atliekamas ne konkrečiai dėl koncerno „Vikonda“, o yra tyrimas dėl dviejų viešųjų įstaigų ir būtent dėl lėšų panaudojimo šitose įstaigose. Esmė yra tame, kad būtent viena iš šių viešųjų įstaigų yra gavusi nemažą pinigų sumą būtent iš koncerno „Vikonda“. Ir būtent tyrimas atliekamas, kaip tos tikslinės lėšos buvo panaudotos. Yra pareikšti įtarimai, bet tikrai, žinokite, dabar yra tyrimo tik pradžia, yra atliekami aktyvūs ikiteisminiai tyrimo veiksmai ir aš Jums negalėčiau šiai dienai detalizuoti konkrečių faktų“, – sakė FNTT vadovas.

TV3 duomenimis, minėtiems renginiams surengti pasitelkti 0,5 mln. eurų iš koncerno „Vikonda“ įmonių „Krekenavos agrofirma“, „Kėdainių fabriko konservai“ buvo perduoti neturtingų šeimų vaikų parama besirūpinančiam labdaros ir paramos fondui „Viltis- Vikonda“, fondas lėšas pervedė vienai neįvardytai viešajai įstaigai. Ši įstaiga esą pinigus išgrynino ir grąžino bendrovėms.

V.Uspaskichas tvirtino nieko nežinąs nei apie atliekamas kratas savo šeimos įmonėse, nei apie pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Pas mane yra pakankamai pinigų deklaruota, kad galėčiau apmokėti žmonos gimtadienį“, – sakė politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.