Valstybės šiokiadieniai – nuo skandalo iki skandalo

Kai mūsų kaimynas sode nudažė savo tvorą ryškiai raudonai – tai kokius tris savaitgalius buvo pagrindinė tema visos sodų bendrijos gyvenime. Bet paskui Antanas iš šešiolikto sklypo sukėlė riaušes padauginęs stipraus alaus ir išdaužė kaimynės Leokadijos šiltnamį, dar po kelių dienų pensininkas golfuku išvertė drožinėtus sodų bendrijos vartus ir raudona tvora tapo tiesiog geru orientyru ties kuriuo reikia pasukti iš pagrindinio kelio.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Dec 11, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:27 AM

Vis labiau darosi panašu, kad Lietuva pamažu panašėja į sodų bendriją kur problemos daugiau apkalbamos, aptariamos, nei kažkokiu būdu sprendžiamos. O jei ir sprendžiamos – tai tokiais keistais būdais kuriuose kartais gali pasigesti ir logikos ir sveiko proto.

Schema – išmėginta ir pasiteisinusi – kažkas atsitinka – jau tokio, kad niekaip nepavyksta paslėpti ar užglaistyti siauram draugelių rate. Na ir kyla skandalas – laikraščiai rašo, žmonės piktinasi.

Tuomet pradeda demonstratyviai reaguoti ir pareigūnai ir instancijos. Reikia uždrausti „bezpriedelus“ – sako koks nors ministras. Čia jau peržengta riba – atkartoja koks nors seimo narių choras. Aš kovosiu iki galo, pareiškia kokio nors sąrašo dalyvis. Mes su šituo nesitaikysime – priduria visuomenės veikėjas paklaikusiomis akimis.

Na ir atrodytų, kad turėtų kažkas įvykti, kažkas, kas pataisytų situaciją ir po to jau panašūs skandalai neturėtų kartotis.

Bet spėkit ar kas nors realaus atsitinka? Štai kelių žąsinai net po išpuolių vidury miesto ir toliau sėkmingai daužo apšvietimo stulpus, taranuoja autobusų stoteles visoje šalyje , laimė, matyt, dėl vitaminų trūkumo pastaruoju metu jų taiklumas sumenkęs ir į žmones žąsinų autožvėriukai nepataiko.

Kai visuomenė po kelių žąsino išpuolio Vilniaus centre net sprogo iš pasipiktinimo – keli seimo nariai išstenėjo nelabai rišlią įstatymų pataisą apie variklio galingumą, o žymusis ministras mįslingai šypsodamasis pažadėjo atlikti strateginius problemos tyrimus. Tuo tarpu kelių idiotų karas prieš Lietuvą tęsiasi.

Štai keli aferistai tiesiog Bernardinų kapinių šlaite surentė šešių aukštų daugiabutį – be jokių leidimų , derinimų ir dokumentų. Vėl – visuomenės pasipiktinimas, pilnas feisbukas protestų ir pareiškimų . Taip negalima – įsiterpia meras , pajutęs gerą piaro bangą. Savavališkos statybos darko Vilnių – pritaria seimo balsai. Viršytas kantrybės limitas – žeria perlą paveldosaugos ruporas. Ir manote, kas nors realaus įvyksta?

Praeina mėnuo, tyliai nuardomas pradėtas šeštasis aukštas, statybų inspekcija, paveldosauga, savivaldybė tyliai suderina visus popierius ir štai puikuojasi jau nauji skelbimai apie parduodamus butus Užupyje ant Vilnelės kranto.

Arba kaip žaibas trenkia žinia apie vidaus tarnybos pulkus, kuriuose jų vadas ir jo draugai įdarbino daugybę savo giminaičių , o kariai viešai garbsto Lietuvos strateginį priešininką ir dar leidžia savo draugeliams iš Rusijos pašaudyti iš granatsvaidžių pulko šaudykloje. Ir vėl , natūralu, kyla pasipiktinimo banga.

Įsijungia prezidentės choras, prieštaringai , nedarniai garsus leidžiantys pareigūnai, seimūnai. Na, ar kas girdėjot apie kažkokius pokyčius ar ketinimus kažką keisti tuose vidaus pulkuose?

Ar girdėjote ką nors apie atleidžiamus giminaičius, kurie, kaip paaiškėja tik atlyginimą ten ima ir nieko neveikia? Ar girdėjote ką nors apie išvaikytus veikėjus, kurie feisbuke puikuojasi koloradkėmis ir skelbiasi žiną kaip susprogdinti dujų terminalą?

O dar daugybė garsesnių ir mažiau garsių nutikimų , kurie suspirga ir pradingsta , skandalingų įvykių į kuriuos – jokios realios reakcijos.

Minėjau, kad Lietuva panašėja į sodų bendriją, bet sodų bendrijoje , galiausiai ateina pirmininkas ir suorganizuoja talką – pastato, sukala golfuko išverstus vartus, o Lietuvoje , atrodo, gyvename nuo skandalo iki skandalo – ir nuvilnijus pasipiktinimų, nusistebėjimų, nusivylimų bangai viskas lieka kaip buvę. Iki kito akibrokšto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.