L. Linkevičius Niujorke ragino spręsti konfliktą Ukrainoje

Užsienio reikalų ministras LinasLinkevičius Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje kvietė

Lietuvos užsienio reikalų ministras L.Linkevičius kvietė imtis veiksmingesnių priemonių stabdant agresiją ir teikiant būtiniausią humanitarinę paramą dėl konflikto nukentėjusiems ukrainiečiams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos užsienio reikalų ministras L.Linkevičius kvietė imtis veiksmingesnių priemonių stabdant agresiją ir teikiant būtiniausią humanitarinę paramą dėl konflikto nukentėjusiems ukrainiečiams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-12 09:47, atnaujinta 2017-09-29 21:48

„Šiuo metu Minsko susitarimams nėra alternatyvos, tačiau jų įgyvendinimas priklauso nuo Rusijos apsisprendimo nutraukti agresiją prieš Ukrainą, atitraukti savo karius, sustabdyti ginkluotės ir karinės technikos tiekimą į konflikto zoną bei nutraukti paramą separatistams“, – Niujorke, JT Saugumo Tarybos posėdyje kalbėjo ministras L.Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerija pranešime nurodo, jog ministras dar kartą tarptautinei bendruomenei pabrėžė, kad Rusija yra konflikto Ukrainoje šalis ir yra tiesiogiai atsakinga už konflikto eskalavimą, priminė būtinybę laikytis tinkamo Minsko susitarimuose užfiksuoto šalių įsipareigojimų įgyvendinimo eiliškumo.

L.Linkevičius taip pat pakvietė imtis veiksmingesnių priemonių stabdant agresiją ir teikiant būtiniausią humanitarinę paramą dėl konflikto nukentėjusiems žmonėms. Lietuvos užsienio politikos vadovas užsiminė apie būtinybę siųsti tarptautinės bendruomenės stebėtojus į Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamą Rytų Ukrainą, kur kitąmet ketinami rengti vietos savivaldos rinkimai, bei neleisti pasikartoti „vadinamojo Krymo referendumo farsui“. Jis atkreipė dėmesį į čia vykstančius žmogaus teisių pažeidimus, neteisėtus žmonių sulaikymus, kitaminčių persekiojimus, ar net sulaikymus ir žudymus.

JT Saugumo Tarybos posėdyje padėtį Ukrainoje pristatė JT Generalinio Sekretoriaus pavaduotojas Janas Elliasonas, JT Generalinio Sekretoriaus pavaduotojas žmogaus teisių klausimais Ivanas Šimonovičius, JT ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos ( ESBO) atstovai. Posėdyje taip pat dalyvavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

Lietuva JT Saugumo Tarybos nenuolatine nare išrinkta 2014-2015 metų laikotarpiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.