Po L. Stankūnaitės dukters liudijimo jos auklei pasidarė bloga

Tapatybę pakeitusios ir užsienyje gyvenančios Laimutė Stankūnaitė su dukterimi negali pamiršti išgalvotos pedofilijos istorijos. Jos abi dabar liudijo Kedžių kaimynės Olgos Girdauskienės byloje.

L.Stankūnaitės apklausa Kauno apylinkės teisme truko maždaug pusantros valandos.<br>T.Bauro nuotr.
L.Stankūnaitės apklausa Kauno apylinkės teisme truko maždaug pusantros valandos.<br>T.Bauro nuotr.
L.Stankūnaitės apklausa Kauno apylinkės teisme truko maždaug pusantros valandos.
L.Stankūnaitės apklausa Kauno apylinkės teisme truko maždaug pusantros valandos.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 12, 2015, 2:11 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:50 PM

Apie L.Stankūnaitės dukters mirtį neseniai viešai kalbėję Kedžių ir Venckų garbintojai gali lengviau atsikvėpti – mergaitė tikrai sveika ir kaip nukentėjusioji apklausta Kauno apylinkės teisme, kuriame O.Girdauskienė teisiama dėl vaikui daryto poveikio.

Apklausa buvo surengta nuotoliniu būdu, tačiau O.Girdauskienė galėjo matyti mergaitę ir pateikti jai klausimų.

L.Stankūnaitės duktė apie tai, ką jai teko patirti savo tetos Neringos Venckienės ir senelių namuose, teismui pasakojo 40 minučių.

Jos motinos apklausa užtruko dar ilgiau – apie pusantros valandos.

„Apklausa vyko sklandžiai – mergaitė jautėsi saugi, papasakojo, kaip su ja elgėsi N.Venckienė, Laimutė ir Vytautas Kedžiai, O.Girdauskienė“, – „Lietuvos rytui“ sakė advokatas Gintaras Černiauskas.

Po mergaitės pasakojimo apie tai, kas dėjosi Kedžių aplinkoje, O.Girdauskienė pasijuto blogai ir paprašė padaryti pertrauką.

Teisiamoji aiškino, kad jai pradėjo diegti pilvą, tačiau tai esą nutiko ne dėl mergaitės liudijimo, o dėl širdies stimuliatoriaus reakcijos į teismo salėje atsiradusius papildomus elektronikos prietaisus.

Po L.Stankūnaitės ir jos 11-metės dukters apklausų parodymus O.Girdauskienės byloje taip pat davė Tatjana ir Stasys Stankūnai.

Teismą labiausiai domino, kaip jų rankose atsidūrė anūkės rašytas laiškas, kuriame mergaitė į giminaičius, izoliavusius ją nuo motinos, kreipėsi tokiais žodžiais: „Sveiki, mano kankintojai.“

Laiške vaikas teigė, kad V.Kedys ją mušė diržu per veidą ir tai matė N.Venckienės teta Audronė Skučienė, bet jos negynė. O kai N.Venckienės sūnus jai trenkė per nosį ir pradėjo bėgti kraujas, N.Venckienė pasišaipė: „Gražiai atrodai.“

Taip pat teigiama, kad L.Kedienė ir O.Girdauskienė mokė mergaitę meluoti ir liepdavo sakyti, jog mama yra šlykštynė, ir duktė nenorinti su ja gyventi.

L.Stankūnaitė dukters kankintojai yra pareiškusi 30 tūkstančių eurų civilinį ieškinį.

Dar 579 240 eurų ieškinys yra pareikštas neseniai Kauno apylinkės teismui perduotoje mergaitės tvirkinimo byloje, kurioje kaltinimai pareikšti abiem Kedžiams ir O.Girdauskienei.

L.Stankūnaitė tikėjosi, kad jos dukterį bus galima apklausti iš karto abiejose bylose, tačiau pasirodė, jog tai neįmanoma, nes byla dėl mergaitės tvirkinimo dar nepradėta nagrinėti.

Advokatas G.Černiauskas mano, kad teismas galbūt neprašys apklausti mergaitės antrąkart, o vadovausis jos liudijimu O.Girdauskienės byloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.