Smagių žinių kauniečiams užteks, prasidėjo draudimai

Daugiau kaip pusmetį iš Kauno savivaldybės skriejo tik kauniečių ausims malonios žinios – miesto gatvės tapo nepalyginti lygesnės, šildymas pinga ir dar pigs, o eilės į vaikų darželius liks tik gūdus prisiminimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 6:50 PM

Kauno mero V.Matijošaičio šeimos verslo grupė pasistengė, kad net vaiduokliais pramintų apleistų pastatų mieste sumažėtų – įsigijo nebaigtą statyti „Respublikos“ viešbutį pačiame Kauno centre ir pažadėjo šį gelžbetoninį monstrą sulyginti su žeme.

Štai šiame rožinės spalvos fone paskelbta apie miesto tarybos sprendimą, numatantį Kaune rengti tik dvi muges per metus – pavasarį ir rudenį. Sumanymo autoriai aiškino neva pastaraisiais metais miesto centre muges organizuodavo kas nori ir kada nori, todėl ši miesto dalis tapdavo ne kokybiškos mugės vieta, o turgumi.

Susidaro įspūdis, kad Kauno tarybos nariams išties nebeliko rimtesnių iššūkių, nes mugių skaičius turbūt nėra didžiausias rūpestis kauniečiams. Jeigu jiems tokie renginiai nepatiktų, mugės savaime nunyktų.

Laisvės alėjos išties nepuošia prekeiviai, siūlantys pačių pigiausių serijinės gamybos gaminių. Tačiau niekas nedraudžia nustatyti apribojimus, užkertančius kelią šlamštui atsidurti ant prekystalio.

Galbūt galima nustatyti didesnes rinkliavas tokių mugių dalyviams, o surinktus pinigus išleisti miestui tvarkyti.

Kaune rengiamų mugių ir taip sumažės, jeigu bus priimtas sprendimas viešų renginių metu uždrausti prekiauti net silpnaisiais alkoholiniais gėrimais.

Šį sumanymą inicijavo Kauno policijos vadovybės. Jos žiniomis, dalis šeimų negali dalyvauti tokiuose renginiuose, nes juose dažnai girtaujama, triukšmaujama, vyksta muštynės. Pareigūnai turbūt šiek tiek persistengė piešdami miesto paveikslą.

Įkaušusių žmonių išties galima sutikti, triukšmaujančių – taip pat, o štai apie muštynes viešų renginių metu seniai neteko girdėti. Gal pareigūnai per daug prisižiūrėjo socialinės dokumentikos televizijos laidų apie kolegų darbą. Jiems verčiau derėtų pasidairyti madingų naktinių klubų prieigose, kuriose kvaišalai yra gerokai populiaresnė svaiginimosi priemonė negu alkoholis.

Vis dėlto miesto valdžia susidomėjo šia idėja ir paskelbė apklausą. Blaivybės šalininkai joje tvirtai pirmauja, ir nekyla abejonių, kad laimės. Tik bus šiek tiek keista, jeigu miesto taryba paklus 1–2 procentų Kauno gyventojų nuomonei. Juk rinkimuose už juos balsavo nepalyginti daugiau kauniečių.

Po tokių įvykių šiek tiek neramu, kad miesto taryba nesumanytų reguliuoti, kiek mieste turi būti parduotuvių, degalinių ar kavos aparatų.

„Laikinoji sostinė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.