Pirmą dieną į darželius užsiregistravo 1 736 vilniečiai

[[ge:lrytas:lrytas:2733873]]

Savivaldybė tėvams primena naujosios tvarkos privalumus – skubėti registruotis nereikia, nes laikas neturi įtakos vaiko patekimui į darželį ir jo vietai eilėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Savivaldybė tėvams primena naujosios tvarkos privalumus – skubėti registruotis nereikia, nes laikas neturi įtakos vaiko patekimui į darželį ir jo vietai eilėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 5:24 AM

Po to, kai savivaldybė tėvams suteikė galimybę pasirinkti registracijai patogiausią metą, elektroninė prašymų priėmimo sistema veikia sklandžiai.

„Labai džiaugiuosi, kad vilniečiai išgirdo mano kvietimą neskubėti registruotis, nes šiemet registracijos laikas nieko nelemia. Tai rodo, kad pasitikėjimas tarp valdžios ir miestiečių auga. Noriu padėkoti ir savivaldybės darbuotojams, kurie susitelkė bendram tikslui – padaryti registracijos į darželius sistemą aiškesnę ir patrauklesnę miestiečiams“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Savivaldybė kviečia tėvelius neskubėti ir pirmiausiai apžiūrėti tinkamus darželius, susipažinti su informacija www.vilnius.lt/darzeliai apie pasirinktus darželius ir susipažinti su atsakymais į dažniausiai užduodamus klausimus.

Savivaldybė tėvams primena naujosios tvarkos privalumus – skubėti registruotis nereikia, nes laikas neturi įtakos vaiko patekimui į darželį ir jo vietai eilėje. Prašymą 2016 metams galima registruoti iki balandžio 30 d. (tik po šios datos bus pradėtos formuoti galutinės eilės ir grupės į darželius). 2017 ir vėlesniems metams galima bet kuriuo metu. Registracija vyksta elektroninėje erdvėje – centralizuotoje prašymų pateikimo sistemoje darzelis.vilnius.lt

Savivaldybės pagrindinis siekis šiuo metu yra stengtis, kad po trejų metų visi norintys lankyti darželius galėtų pasirinkti ir gauti jiems tinkamiausią vietą, ir tam pasitelktas visas kompleksas naujų sprendimų. Nuo kito rudens tikimasi sukurti papildomai dar beveik 800 naujų vietų, pritaikius darželiams remontuotinas savivaldybės patalpas (darželiai „Ąžuolas“, „Gluosnis“, „Malūnėlis“). Pagal 100 eurų programą sukurta papildomų 1 000 vietų privačiuose darželiuose. Šiuo metu aiškinamasi, kiek daugiau vaikų kitąmet galės priimti privatūs Vilniaus darželiai, ir kiek dar tėvų galės pasinaudoti 100 eurų kompensacija. Spręsdama vietų stygiaus sostinės darželiuose problemą, trečiadienį miesto Taryba spręs, ar nustatyti mažesnę verslo liudijimo kainą Vilniaus teritorijoje dirbančioms vaikų auklėms – taikyti vos 1 euro simbolinį pajamų mokestį.

Šiuo metu 128 valstybinius Vilniaus darželius lanko daugiau kaip 27 tūkst. mažųjų vilniečių, daugiau kaip 4 tūkst. vaikų lanko privačius sostinės darželius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.