VAD gavo daugiau galių saugant Seimą, Prezidentūrą, Vyriausybę

Vadovybės apsaugos departamentui

Departamento siūlymu taip pat virš saugomų objektų apsaugos zonų galės būti uždrausta skraidyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Departamento siūlymu taip pat virš saugomų objektų apsaugos zonų galės būti uždrausta skraidyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 6:14 AM

Tokias Vadovybės apsaugos departamento įstatymo pataisas antradienį priėmė Seimas už balsavus 100 parlamentarų ir 4 susilaikius. Pataisas inicijavo Vyriausybė, naujos taisyklės parengtos po incidento pavasarį, kai prie Prezidentūros sulaikytas susisprogdinti grasinęs vyras.

Pataisos Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės pastatams, prezidento, premjero rezidencijų pastatams su jiems priskirtais žemės sklypais ir priklausiniais nustato apsaugos zonas, kurių ribas patvirtins Vyriausybė ar jos įgaliota institucija.

Tose zonose negalės būti statomi ar rekonstruojami viešojo naudojimo pastatai, dėl kurių galėtų atsirasti dideli transporto priemonių ir (ar) žmonių srautai, nauji gamybos ir pramonės paskirties pastatai, automobilių stovėjimo aikštelės, degalinės, sprogmenų ir (ar) degių medžiagų saugyklos, jų prekybos vietos.

Saugomų objektų apsaugos zonose statyti naujus ar rekonstruoti esamus statinius, keisti jų paskirties, sudaryti žemės sklypų, statinių perleidimo, nuomos ar panaudos sandorius bus galima tik suderinus su VAD.

Departamento siūlymu taip pat virš saugomų objektų apsaugos zonų galės būti uždrausta skraidyti.

Iki šiol saugomų objektų apsaugos zonos bei jose taikomi apribojimai yra nustatyti 1992 metais Vyriausybės patvirtintose Specialiosiose žemės ir miško naudojimo sąlygose, pagal jas VAD saugomiems objektams nustatoma 200 metrų apsaugos zona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.