Artūras Paulauskas sako, kad Rusija Siriją pavertė savo poligonu

Aštrėjantys kariniai konfliktai Sirijoje neduoda ramybės ir Lietuvai. Trečiadienį Seimo komitetas aptarė karinius veiksmus Sirijoje, Rusijos demonstruojamus naujus ginklus ir kalbėjo, kaip tai liečia Lietuvą.

A. Paulauskas: „Rusija Siriją naudoja kaip poligoną.“
A. Paulauskas: „Rusija Siriją naudoja kaip poligoną.“
A. Paulauskas: „Rusija Siriją naudoja kaip poligoną.“<br>AP nuotr.
A. Paulauskas: „Rusija Siriją naudoja kaip poligoną.“<br>AP nuotr.
A. Paulauskas: „Rusija Siriją naudoja kaip poligoną.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A. Paulauskas: „Rusija Siriją naudoja kaip poligoną.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 16, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 3:47 AM

Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos trečiadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) pristatė turimą informaciją.

„Išklausėme, kokia ten situacija ir kokiais ginklais kariaujama, kiek karinių veiksmų, koks būtų politinis sprendimas. Lietuvai labai svarbu žinoti, kad Rusija Siriją naudoja kaip poligoną, kuriame išbandomi ginklai, ištuštinami seni sandėliai ir pildomi iš naujo. Tai stiprina Rusijos karinę galią, kuriai skiriami didžiuliai finansiniai ištekliai“, – po posėdžio sakė komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

Pasak komiteto pirmininko, Rusija Sirijoje demonstruoja savo naujausius ginklus ir turi galimybes šiame krašte juos išbandyti. „Rusija padarė didžiulį žingsnį gynybos modernizavimo link. Raketos, paleidžiamos iš povandeninių laivų, kreiserių, rodo, kad tai naujausi ginklai, kurie būtent išbandomi Sirijoje“, – tvirtino A.Paulauskas.

Lietuva nuolat stebi Rusiją ir pagal situaciją keičia savo gynybinius planus. Per metus jie persvarstomi net kelis kartus.

„Lietuva jaučia šiandieninę grėsmę iš Rytų. Konfliktai ir karinė jėga stiprėja ir darosi vis labiau pavojingi. Lietuvai reikia atsižvelgti į naują jų ginkluotę.  Į Siriją taip pat nusiųstas tam tikras kontingentas iš Kaliningrado. Žmonės grįš įgiję karinės patirties“, – teigė pirmininkas ir pridūrė, kad šiuo metu nėra duomenų, jog kas nors iš Lietuvos piliečių kariautų Sirijoje.

Rusija prieš daugiau kaip du mėnesius įsitraukė į karą Sirijoje, padėdama Damasko režimui, kurį Vakarai kaltina karo nusikaltimais. Pilietinis karas Sirijoje trunka nuo 2011 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.