Bedarbis musulmonas Lietuvoje sulaukė kvietimo pasidarbuoti

Prieš porą mėnesių į portalo lrytas.lt redakciją atėjęs migrantas iš Nigerijos Azizas Quadri, kuriam svajonių šalimi turėjusi tapti Lietuva tapo tikru pragaru žemėje, pasakojo savo istoriją, kurioje viena nesėkmė vijo kitą. Dabar jis turi šansą viską pakeisti.

A.Quadri nustebino gautas darbo pasiūlymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Quadri nustebino gautas darbo pasiūlymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2015, 7:51 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 12:03 AM

Į Lietuvą A.Quadri atvyko prieš ketverius metus studijuoti, čia vedė lietuvę ir su ja susilaukė dukters. Tiesa, šeimos laimė netruko ilgai ir netrukus žmonos iniciatyva įvyko skyrybos.

Dabar Nigerijos pilietis musulmonas priverstas minti ir teismų slenksčius, nes konfliktas darbe su kolega pasibaigė rimtomis muštynėmis Krekenavos agrofirmos mėsos apdorojimo ceche.

Iš pradžių A.Ouadri ieškojo teisybės kaip nukentėjusysis, bet vieną dieną po pareigūnų vizito sužinojo, jog pradėtame ikiteisminiame tyrime jis yra įtariamasis.

Iki šiol jis buvo Mykolo Romerio universiteto studentas. Studijavo socialinį darbą, bet netekęs pajamų šaltinio neturi galimybių mokėti už studijas, tad jas teko stabdyti. Šiuo metu A.Quadri neturi nuolatinės gyvenamosios vietos – jis glaudžiasi pas draugus, laikiną prieglobstį jam kartais suteikia ir Lietuvos musulmonų bendruomenės centras.

Po to, kai publikacija apie A.Quadri nesėkmes pasirodė portale lrytas.lt, bedarbiu nigeriečiu susidomėjo ir potencialūs darbdaviai.

„Šiuo metu statome trečiąjį restoraną ir ieškome darbuotojų, kurie padėtų statybose. Mokame 400 eurų į rankas, jei pageidaujama, galime mokėti kiekvieną dieną dalimis. Jei praėjus mėnesiui matysime, kad dirbama gerai, labai norėtume, kad darbuotojas pereitų dirbti į virtuvę „Keulė Rūkė“, – tokią žinutę redakcijai atsiuntė neseniai skandalingai išgarsėjusio mėsainių užkandinės administracija.

„Keulė Rūkė“ sukėlė pasipiktinimo bangą socialiniuose tinkluose po to, kai savo socialinio tinklo paskyroje sukritikavo siūlymus melstis už Paryžiaus teroro aktų aukas. Daugybė žmonių ragino boikotuoti šią vietą.

Prie komentaro buvo pridėta nuotrauka, kurioje vaizduojamas mėsainio padažu aptaškytas Šventasis raštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.