D. Mikutienės postas Seimo Sveikatos reikalų komitete susvyravo

Seimo nariai socialdemokratai

D. Mikutienė sulaukė kritikos.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D. Mikutienė sulaukė kritikos.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 11:19 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:40 PM

„Prašome įvertinti, ar D. Mikutienė gali vadovauti Seimo Sveikatos reikalų komitetui, atsižvelgiant į jos, kaip pirmininkės, nekompetenciją, įžeidų elgesį su žmonėmis, kuris žemina Seimo autoritetą medikų bendruomenėje ir Lietuvos visuomenėje“, – sako kreipimosi iniciatoriai.

LSDP frakcijos narių teigimu, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės D. Mikutienės neetiškas elgesys kelia pavojų tokiai atsakingai ir reikšmingai valstybės sričiai kaip sveikatos apsauga. „Kai tokie Seimo nariai kaip „darbietė“ D. Mikutienė daro įtaką gyvybiškai svarbiems įstatymams, gali būti pažeisti kiekvieno šalies paciento, mediko ir tiesiog piliečio interesai“, – sako socialdemokratai.

LSDP frakcijos narių J. Poželos, R. Šalaševičiūtės ir M. A. Pavilionienės teigimu, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė D. Mikutienė, pirmininkaudama komiteto posėdžiams, nuolat nesilaiko Politikų elgesio kodekse nustatytų principų: posėdžius veda šališkai, įžeidinėja posėdžiuose dalyvaujančius Seimo narius, Sveikatos apsaugos ministerijos ir nevyriausybinių organizacijų atstovus, gydytojus akademikus ir praktikus.

„Toks D. Mikutienės elgesys pažeidžia reikalavimus Seimo nario veikloje laikytis pagarbos žmogui ir valstybei principo, žemina Seimo vardą ir yra gėdingas bei netoleruotinas.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė D. Mikutienė posėdžių metu, pasinaudodama komiteto pirmininkės pareigomis, šališkai atstovauja siauriems tam tikrų grupuočių interesams svarstant gyvybiškai svarbius visiems Lietuvos gyventojams įstatymus, tokius kaip Pagalbinio apvaisinimo įstatymas ar Reprodukcinės sveikatos įstatymas. D. Mikutienės elgesys, kalbėjimo būdas posėdžių metu yra autoritariškas, nepagarbus ir neetiškas, žeminantis komiteto narius ir kitus posėdžio dalyvius, naudojamasi komiteto pirmininkės pareigomis, siekiant neleisti išsakyti nuomonės, nesutampančios su pačios komiteto pirmininkės nuomone“, – sako socialdemokratai.

Jų nuomone, D. Mikutienė, kaip komiteto pirmininkė, vadovaudama komiteto posėdžiams, turėtų nesinaudoti pareigomis savo asmeniniams interesams tenkinti, įsiklausyti į profesionalų nuomonę ir dirbti kaip vieningo kolektyvo vadovė, kuri siekia pacientų gerovės. „Savo elgesiu komiteto pirmininkė neturėtų kelti abejonių dėl savo pareigų sąžiningo atlikimo ir neveikti kaip vienos suinteresuotos grupės lobistė, neturėtų priešinti komiteto narių, įžeidinėti komiteto posėdžiuose dalyvaujančių žmonių“, – sako į etikos sargus ir į Seimo valdybą kreipimąsi inicijavę socialdemokratai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.