Avariją sukėlusi neblaivi NŽT vadovė gali netekti darbo

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Nacionalinės žemės tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė Kaune sukėlė avariją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nacionalinės žemės tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė Kaune sukėlė avariją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 8:58 AM

Policijos departamentas pranešė, kad šeštadienį 12 val. 39 min. Kaune, Savanorių prospekte, automobilis „Nissan Qashqai“, kurį vairavo neblaivi (1,66 prom. alkoholio) 34 metų NŽT direktorė D.Gineikaitė, persirikiuodamas atsitrenkė į greta ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „Mitsubishi Outlander“, vairuojamą 38 metų vyro.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

D.Gineikaitė NŽT vadovauja nuo šių metų pradžios. 

Pasitvirtinus pirminei policijos informacijai, kad D. Gineikaitė šeštadienį vairavo automobilį girta, ji netektų savo posto, sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. 

„Kalbėjau su ja pačia, jos versija yra kitokia, ji sakė, kad iš kart po įvykio nuvyko į polikliniką, davė kraujo, pirmiausiai putė, tai parodė nulis. Man sunku komentuoti, bet jeigu faktai pasitvirtins ir iš tikrųjų bus pripažinta, kad girta vairavo, tai aš esu įsitikinusi, kad toks žmogus negali dirbti valstybės tarnyboje ir tuo labiau vadovu“, – sekmadienį LRT radijui sakė V.Baltraitienė. 

Rudenį šia tarnyba itin susidomėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Buvo įtariama, kad viena bendrovė  1,4 hektaro sklypą Vilniuje įsigijo sukčiaudama. Į verslininkų sukurtą nusikalstamą schemą galėjo būti įtraukti ir keli NŽT darbuotojai.

Spalio mėnesį NŽT darbuotojai po kelias valandas praleido STT apklausose. Tuomet  NŽT vadovė D. Gineikaitė užuominomis prabilo apie įvairių interesų grupių bei politikų spaudimą.

Direktorė teigė, jog  spaudimas prasidėjo ėmusis pertvarkų, kurios galėjo nepatikti ne tik atleidžiamiems darbuotojams, užvertusiems  įvairias tarnybas  skundais. Jos teigimu, žemės grąžinimo procesas ypač sudėtingas Vilniuje, kur ji yra brangiausia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.