Kalėdinį labdaros renginį tradiciškai organizavo Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos.
Į žuvienę buvo sudėta per 50 kilogramų menkių, per 50 kilogramų bulvių. Žvejai pasirūpino žuvimis ir kitais produktais, o kariškiai pagamino skanius patiekalus.
„Svarbiausia – išlaikyti tradiciją ir vėl sukviesti klaipėdiečius pasibičiuliauti prieš didžiąsias šventes“, – sako konfederacijos vadovas Algirdas Aušra.
Ši tradicija gimė prieš trylika metų, kai Klaipėdoje prieškalėdiniu metu nebuvo jokių renginių miesto bendruomenei. A.Aušra pasitarė su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovais ir baigiantis 2002-iesiems sukvietė klaipėdiečius į pirmąją šventę. Nuo to laiko išdalyta per 12 tūkst. karšto maisto porcijų.
Ankstesniais metais sriubos ir košės likdavo, vakarop su karštais termosais kariškiai išvažiuodavo į senelių globos ar nakvynės namus. Tačiau pastaraisiais metais skanėstų nelieka, kai kurie žmonės į eilę stoja po kelis kartus.
Šiemet košės ir sriubos puodai išseko greičiau kaip per dvi valandas. Moterys ne kartą bandė sužinoti receptą, kaip išvirti tokią skanią košę ir žuvienę, bet kariškiai savo virtuvės paslapčių neatskleidžia.