Kauniečiai linkę viešuose renginiuose apsieiti be alkoholio

Kauno miesto savivaldybės

Kauniečiai linkę viešuose renginiuose apsieiti be alkoholio.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kauniečiai linkę viešuose renginiuose apsieiti be alkoholio.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-22 09:40, atnaujinta 2017-09-28 00:26

Svarstyti klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais uždraudimo viešuose renginiuose miesto tarybai pasiūlė Kauno policija, primena ELTA. Todėl daugiau nei prieš savaitę Kauno miesto savivaldybė, norėdama išgirsti gyventojų nuomonę, inicijavo jų apklausą. Joje, anot savivaldybės pranešimo, dalyvavo 1224 gyventojai. Iš jų 882 pritaria alkoholinių gėrimų draudimams viešuose renginiuose. 325 – pasisakė prieš draudimus, o 17 neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

„Kauniečiai akivaizdžiai parodė, kokios yra nuomonės šiuo klausimu. Reikia į tai atsižvelgti ir padaryti bent vieną eksperimentinį viešą renginį, kuriame prekyba alkoholiniais gėrimais būtų draudžiama. Artimiausiu metu šauksim komisiją ir, atsižvelgę į visuomenės, verslininkų ir policijos argumentus, stengsimės priimti teisingą sprendimą“, – kalbėjo Kauno miesto tarybos narys, Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo darbo grupės vadovas Židrūnas Garšva.

Šiemet įsigaliojęs alkoholio kontrolės įstatymas numato, kad savivaldybių tarybos turi teisę riboti ar uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais ne tik švenčių ir masinių renginių, bet ir parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko bei kitų renginių metu. Dėl prekybos alkoholiniais gėrimais renginių, vykstančių viešosiose vietose, metu sprendžia savivaldybės Renginių organizavimo viešosiose vietose komisija, atsižvelgdama į renginio pobūdį, laiką, vietą, renginio pristatymą.

Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius teisės aktus, reglamentuojančius alkoholinių gėrimų prekybą, alkoholiais gėrimais draudžiama prekiauti sveikatos priežiūros, ugdymo įstaigose, pardavinėti juos asmenims, jaunesniems negu 18 metų, negalima tokia prekyba kiekvienų metų rugsėjo 1-ąją, taip pat – renginių, skirtų nepilnamečiams, metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.