Kauno klinikinėje ligoninėje pradėtas vidinis patikrinimas

[[ge:lrytas:lrytas:2714115]]

D.Gineikaitė sukėlė sąmyšį.<br>„Lietuvos ryto“ nuotr.
D.Gineikaitė sukėlė sąmyšį.<br>„Lietuvos ryto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 7:48 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 9:39 PM

Įtariant, kad galėjo būti bandoma nuslėpti D.Gineikaitės girtumą, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu ligoninėje atliko dokumentų poėmius.

„Direktorius nusprendė ištirti situaciją viduje – kaip kas buvo iš tikrųjų. Siekiame išsiaiškinti, kas iš viso atsitiko, kas buvo – pasiaiškinti patiems sau aplinkybes. Mums patiems netikėtas buvo tas vizitas, todėl bandome susidėlioti detales“, – BNS antradienio vakarą sakė ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar darbuotojai tinkamai atliko savo pareigas.

D.Gineikaitė antradienį kaip specialioji liudytoja apklausta STT. Pirmadienį kaip liudytojai buvo apklausti kai kurie Kauno klinikinės ligoninės medikai, jiems įtarimai nepareikšti.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas – 1,66 promilės.

Kiek anksčiau antradienį sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS patvirtino, kad po avarijos papildomas kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo atliktas Kauno klinikinėje ligoninėje, čia teisėsauga vėliau atliko dokumentų ir D.Gineikaitės kraujo mėginio poėmius. Anot ministrės, D.Gineikaitė kraujo mėginį tyrimui davė tik praėjus kelioms valandoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.