R. Šimašius virs jūrų gėrybių sriubą, rusiškos degtinės negers

Vilniaus meras Remigijus Šimašius didelis ponas tik savivaldybėje. O namuose per šventes jam teks užsirišti prijuostę ir suktis prie viryklės. Bet R.Šimašius sakė, kad ruošti valgius jam ne vargas, o malonumas.

Prasidėjus adventui, Vilniaus meras R.Šimašius su sostinės senjorais išgėrė kavos.<br>D.Umbraso nuotr.
Prasidėjus adventui, Vilniaus meras R.Šimašius su sostinės senjorais išgėrė kavos.<br>D.Umbraso nuotr.
Rusijos ambasadorius R.Šimašiui siūlė klastingą dovaną.<br>„Facebook“ nuotr.
Rusijos ambasadorius R.Šimašiui siūlė klastingą dovaną.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 1:23 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:34 PM

„Per kiekvienas Kūčias ir Kalėdas gaminu ką nors egzotiško. Šioms Kūčioms sumaniau išvirti jūrų gėrybių sriubą. Man tai skanėstas, ir galva pailsės“, – juokaudamas kalbėjo sostinės meras.

R.Šimašius prisiminė, kad gaminti valgį jis išmoko studijų metais.

„Tada supratau, kad makaronai – ne pats blogiausias maistas pasaulyje“, – savo asmeniniame tinklaraštyje rašė R.Šimašius.

Sostinės meras sakė, kad žiemos šventės jam bus judrios: Kūčias valgys Vilniuje su šeima, o per Kalėdas važiuos į gimtąją Tauragę, pas tėvus.

„Kalėdas tradiciškai švenčiu su tėvais, nes kaip tik gruodžio 25 dieną, per Kalėdas, brolis švenčia gimtadienį. Kūčias švęsiu su šeima. Bet labai tikiuosi turėti kelias laisvas dienas iki Naujųjų metų ir truputėlį atsipūsti po rimtų darbų ir prieš kitus rimtus darbus. Didesnę dalį laisvadienių, jeigu pavyks sutvarkyti vandens tiekimo problemas, praleisiu sodyboje Lietuvoje“, – apie šventinius planus kalbėjo R.Šimašius.

Prie sočių kalėdinių patiekalų derėtų ir gurkšnis stipraus gėrimo. Dar praėjusią savaitę R.Šimašius iš Rusijos ambasadoriaus Aleksandro Udalcovo Vilniuje gavo jį sutrikdžiusią dovaną – butelį rusiškos degtinės „Putinka“.

„Čia toks politinis alkotrolinimas, kaip suprantu... Tai dabar ir galvoju, ką su tuo buteliu daryti – tiesiog grąžinti ar padaryti aukcioną, o pinigus paskirti kenčiantiems nuo politinės priespaudos Rusijoje“, – savo „Facebook“ paskyroje praėjusį penktadienį rašė R.Šimašius.

Vilniaus meras atsisakė politine provokacija dvelkiančios dovanos ir supykdė Rusijos ambasadorių.

A.Udalcovas paskelbė viešą laišką, kuriame R.Šimašiaus poelgį pavadino „nedraugišku demaršu“. Ambasadorių ypač užrūstino Vilniaus mero pareiškimas, kad Lietuva visiškai nepritaria Vladimiro Putino vykdomai politikai.

Ambasadorius rašė, kad į mero pareiškimą atkreipęs dėmesį, nes „jam, iš visko sprendžiant, deleguota teisė kalbėti visos šalies vardu“. Atvirame laiške rašoma, kad R.Šimašius galbūt nežino, jog Rusijos prezidentą aukštai įvertino įtakingas žurnalas „Forbes“.

Tačiau R.Šimašiaus grėsmingos A.Udalcovo užuominos neišgąsdino. „Putinkos“ nei per Kalėdas, nei per Naujuosius metus jis neketina ragauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.