Valdininkės Daivos Gineikaitės takais eina ir STT agentai

Galimai neblaivi vairavusi ir avariją sukėlusi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė 34-erių Daiva Gineikaitė ne tik pati įklimpo, bet, regis, klampina ir Kauno klinikinės ligoninės medikus.

Į NŽT direktorės postą D.Gineikaitė buvo paskirta lygiai prieš metus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į NŽT direktorės postą D.Gineikaitė buvo paskirta lygiai prieš metus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Premjeras neabejoja policijos tyrimu dėl Daivos Gineikaitės padarytos avarijos. A.Butkevičius teigė, kad alkoholio matuoklio parodymai yra akivaizdus girtumo įrodymas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Premjeras neabejoja policijos tyrimu dėl Daivos Gineikaitės padarytos avarijos. A.Butkevičius teigė, kad alkoholio matuoklio parodymai yra akivaizdus girtumo įrodymas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

Dec 23, 2015, 6:51 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:53 PM

„Mūsų pareigūnai paėmė tyrimui reikšmingus dokumentus. Manau, D.Gineikaitei ateityje turėtų būti pareikšti įtarimai“, – „Lietuvos rytui“ sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas.

Baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo buvo iškelta po Nacionalinės žemės tarnybos vadovės šeštadienio apsilankymo ligoninėje, kurioje ji davė kraujo tyrimams ir antrą kartą pūtė į alkoholio matuoklį.

O sekmadienį valdininkė žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei raportavo, jog gydymo įstaigoje nustatyta, kad ji buvo blaivi.

Tokie triukai sudomino teisėsaugą: kaip D.Gineikaitė galėjo būti blaivi, jei visai neseniai, po jos sukeltos avarijos Kaune, policija buvo užfiksavusi vidutinį girtumą (1,66 promilės)?

Negana to, kaunietis Adomas S., kurio automobilį apgadino D.Gineikaitė, paliudijo, kad po avarijos ji buvo neblaivi, svirduliavo, nenorėjo kviesti policijos.

Privalėjo duoti per valandą

Paaiškėjo, kad D.Gineikaitės kraujo Kauno klinikinėje ligoninėje buvo paimta apie 16 valandą. Tuo metu nuo avarijos buvo praėjusios daugiau kaip 3 valandos.

Taigi valdininkės pastangos išlipti iš balos sausai greičiausiai būtų žlugusios ir be STT įsikišimo. Mat nesutikdama su policijos alkoholio matuoklio duomenimis pažeidėja privalėjo duoti kraujo ne vėliau kaip per valandą po įvykio.

STT prižiūrimas D.Gineikaitės kraujo mėginys vakar turėjo būti pristatytas į laboratoriją.

Vyko kelios apklausos

Antradienio popietę D.Gineikaitė apsilankė STT būstinėje Vilniuje ir buvo apklausta kaip specialioji liudytoja.

Tokį statusą turinčiam asmeniui gali būti bet kada pareikšti įtarimai.

STT pareigūnai apklausė ir Kauno klinikinėje ligoninėje Gedimino gatvėje dirbančius medikus – gydytoją ir medicinos seserį. Jie susiję su galimu girtumo fakto slėpimu.

D.Gineikaitė iš pradžių atvyko į Priėmimo skyrių, o po to buvo nusiųsta į procedūrinį kabinetą. Medicinos sesuo tvirtino, jog moteris atrodė blaivi: „Su manimi niekas nesitarė, tik buvau paprašyta paimti kraujo.“

Tiesa, Kauno klinikinės ligoninės vadovai vakar tvirtino nieko nežinantys apie STT agentų apsilankymą įstaigoje.

Neatmestina, jog anksčiau Kauno savivaldybės Teisės skyriuje vyriausiąja specialiste dirbusi D.Gineikaitė gerai pažįsta kai kuriuos šio miesto medikus.

Debesys – vis tirštesni

Žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė antradienį pareiškė, kad dėl pavaldinės D.Gineikaitės atleidimo būtų sprendžiama, jei STT jai pareikštų įtarimus arba pasitvirtintų vairavimo išgėrus faktas.

Premjeras Algirdas Butkevičius kalbėjo griežčiau: alkoholio matuoklio duomenys – svarus girtumo įrodymas, tad neblaivūs įkliuvę asmenys neturėtų dirbti valstybės tarnyboje.

Sukėlusi avariją NŽT direktorė šiuo metu yra išėjusi nemokamų atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.