Tradicijos neužmirštos: kaip Kalėdas sutinka Kauno meras?

Vičiūnuose gyvenantis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis per šias Kalėdas bendryste dalinasi su sūnumis Dainiumi, Šarūnu, marčia Rasa, vaikaičiais.

Kauno meras V.Matijošaitis Kalėdas sutiks namuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno meras V.Matijošaitis Kalėdas sutiks namuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 25, 2015, 4:55 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 11:20 AM

„Kūčių stalu pastaraisiais metais rūpinasi marti, nes ji – vienintelė mūsų šeimoje moteris. Rasa paruošia švenčių stalą, prie kurio buriamės, ant jo krauna tradicinius Kūčių patiekalus“, – pasakojo V.Matijošaitis.

Kol buvo gyva iš trijų vaikų šeimos kilusio mero motina, per Kūčias visi rinkdavosi jos namuose. Kai motinos neliko, V.Matijošaitis šią ir kitas svarbiausias šventes pradėjo minėti savo šeimoje. Jas ne vienus metus ruošė 2013 metų kovą tragiškai žuvusi velionė mero žmona Irena.

„Kol buvo Irutė, po Kūčių vakarienės žaisdavome žaidimus, rengdavome linksmus burtus. Žmona turėjo net kelias užrašų knygeles, į kurias rašydavo Kūčių nakties burtus.

Dabar ši, kaip ir kitos šventės, į mūsų namus atneša mažiau džiugesio. Trečius metus Kūčias minėsime santūriau nei anksčiau.

Ant stalo tradiciškai bus padėtos ir dvi tuščios lėkštės bei paliktos dvi laisvos vietos – mano mamai ir Irutei“, – atvirai kalbėjo V.Matijošaitis.

Ant mero šeimos stalo visada būna ne mažiau kaip 12 patiekalų. Šios Kūčios taip pat neįsivaizduojamos be kalėdaičių, kūčiukų, įdarytos žuvies, silkės ir mero marčios keptų pyragėlių su grybais.

Kūčių vakarą įprastai miesto galvos namuose apsilanko ir Kalėdų Senelis, kuris po egle palieka kalnus dovanų.

„Anūkai rašo Kalėdų Seneliui laišką ir siunčia jį tiesiai į Laplandiją. Vaikai dovanų nekantriai laukia vos atėję Kūčių vakarienės.

Suaugusieji laiškų nerašo, bet ir jie nelieka pamiršti. Kaskart po egle randa po praktišką dovanėlę“, – sakė V.Matijošaitis.

Dovanų, dažniausiai įvairių skanėstų, per visas šventes sulaukia ir kavalieriaus karaliaus Karolio spanielių veislės kalė Broškė.

Kalėdų rytą meras taip pat žada sulaukti artimųjų. Jiems vyras ketina iškepti kalakutą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.