Pakaunėje – pažangiausia šalyje reabilitacijos paslaugų klinika

Dešimtmečio prireikė tuberkuliozės ligoninės pastatus Kulautuvoje (Kauno r.) paversti šiuolaikiška reabilitacijos įstaiga Kauno klinikų pacientams, tačiau įkurtuvės jau greitai – 2016-ųjų vasarį. Tai bus pažangiausia šalyje reabilitacijos paslaugų ligoninė.

Daugiausia darbų rekonstruojant kompleksą nuveikta per pastaruosius metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiausia darbų rekonstruojant kompleksą nuveikta per pastaruosius metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Dec 27, 2015, 9:06 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:54 AM

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikų Reabilitacijos klinikos vadovas daktaras Raimondas Kubilius pranešė, kad Kulautuvos reabilitacijos ligoninėje vienu metu bus galima gydyti iki 90 pacientų, sergančių širdies ir kraujagyslių, taip pat nervų sistemos ligomis.

Nuo 2016-ųjų vasario mėnesio pradėsianti veikti Kulautuvos reabilitacijos ligoninė akredituota reabilitaciniais metodais gydyti pačiomis sudėtingiausiomis širdies ir kraujagyslių ligomis sergančius pacientus.

Kulautuvoje reabilitacinį gydymą tęs ligoniai, kuriems Kauno klinikose atliktos sudėtingos širdies operacijos (kombinuotos aortos ir vainikinių arterijų jungčių suformavimo, aortos protezavimo, širdies ar širdies ir plaučių komplekso transplantacijos).

R.Kubilius mano, kad tai bus didžiausia šalyje, o pagal turimą įrangą, suburtų specialistų kompetenciją – pažangiausia šalyje reabilitacijos paslaugas teikianti ligoninė. Joje dirbs apie 100 žmonių.

Lig šiol reabilitacijos ligoninė veikė Viršužiglyje (Kauno r.). Kol kas nenuspręsta, kaip elgtis su ten likusiais pastatais, kai jie ištuštės. Visi darbuotojai bus perkelti į ligoninę Kulautuvoje.

Buvusios tuberkuliozės ligoninės pastato rekonstrukcija Kulautuvoje buvo pradėta dar prieš dešimtmetį, tačiau daugiausia nuveikta per 3 pastaruosius metus. Projektui išleista apie 5,8 mln. eurų, neskaitant vidaus įrangos kainos.

Ligoninė darbą turėjo pradėti šių metų pabaigoje, tačiau šiek tiek užtruko formalumų tvarkymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.