Ministrė gavo Daivos Gineikaitės prašymą atleisti iš darbo

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovė Daiva Gineikaitė nusprendė pasitraukti iš posto. Tai portalui lrytas.lt patvirtino Žemės ūkio ministerija. 

D.Gineikaitės kelionė automobiliu virto dideliu skandalu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
D.Gineikaitės kelionė automobiliu virto dideliu skandalu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, BNS

Dec 28, 2015, 2:02 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 12:21 AM

„Galime patvirtinti, kad šiandien ministrė gavo D.Gineikaitės prašymą atleisti iš pareigų“, – apie pirmadienį gautą prašymą sakė ŽŪM atstovė. 

Ministrė Virginija Baltraitienė šį prašymą ketina patenkinti.  Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad D.Gineikaitės atsistatydinimas – pavėluotas. 

„Neturėjau priekaištų Nacionalinės žemės tarnybos vadovei dėl darbo kokybės, tačiau po įtarimų kad D.Gineikaitė autoįvykį sukėlė būdama neblaivi, jos ketinimą atsistatydinti vertinu kaip teigiamą žingsnį. Tarnautojas negali menkinti institucijos vardo, juolab, kai užima vadovaujamas pareigas“, – kalbėjo žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė.

Ministrė pridūrė, kad tarnybinis patikrinimas dėl D.Gineikaitės nusižengimų bus tęsiamas ir jai vis tiek gali būti pritaikytos sankcijos dėl darbo valstybės tarnyboje. 

„Tarnybinis patikrinimas, pagal įstatymus, toliau tęsiamas. Jeigu priimama išvada, kad už tokius nusižengimus atleidžiama, galios nutarimas, kad asmuo trejus metus negali dirbti valstybės tarnyboje“, – sakė V.Baltraitienė. 

Ji teigė nežinanti, kur šiuo metu yra D.Gineikaitė. BNS pirmadienį su ja nepavyko susisiekti. Šiuo metu D.Gineikaitė neapmokamai atostogauja.

Teisės aktai numato, jog ketinantis atsistatydinti savo noru valstybės tarnautojas privalo apie atsistatydinimą įspėti jį į pareigas priėmusį asmenį ne vėliau kaip prieš 14 kalendorinių dienų.

„Premjero nuomone, ji turėjo pati atsistatydinti iš karto po incidento, kad nebūtų metamas šešėlis institucijai. Dabar, žinoma, tai yra pavėluotas žingsnis“, – BNS teigė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė. 

STT apklausė ligoninės direktorių

Baudžiamąją bylą dėl avariją sukėlusios NŽT direktorės D.Gineikaitės galimo girtumo fakto nuslėpimo narpliojanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį po pietų specialiuoju liudytoju apklausė Kauno klinikinės ligoninės (KKL) direktorių Gediminą Abeciūną.

Laboratorija gavo du kraujo mėginius – viename yra alkoholio, kitame – ne. Aiškinamasi, koks galėjo būti G.Abeciūno ir kitų medikų vaidmuo nuslepiant girtumą. 

Praėjusią savaitę specialiaisiais liudytojais buvo apklausti KKL direktoriaus pavaduotojas, Seimo nario Kazio Starkevičiaus sūnėnas Kastytis Grigonis ir pati D.Gineikaitė.

Specialiojo liudytojo statusą turinčiam asmeniui gali būti bet kada pateikti įtarimai padarius nusikaltimą.

Iš posto išpurtė eismo įvykis

Skandalas įsiplieskė gruodžio 19-ąją. Po vidurdienio Kaune, Savanorių prospekte, visureigį „Nissan Qashqai“ vairavusi 34 metų D.Gineikaitė rėžėsi į visureigį „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo 38 metų verslininkas Adomas S.

Adomui S. susidarė įspūdis, kad NŽT vadovė buvo neblaivi – moteris svirduliavo, nuo jos sklido alkoholio kvapas. Vyriškis iškvietė policiją, nors avarijos kaltininkė prašė to nedaryti – siūlė tartis, laikydama pluoštą banknotų po 50 eurų.

D.Gineikaitei papūtus į policijos svaigalų matuoklį, įsižiebė nieko gera valdininkei nežadantys promilių skaičiai 1,66 (vidutinis girtumo laipsnis).

Po avarijos D.Gineikaitė nuvyko į Kauno klinikinę ligoninę ir davė kraujo, antrą kartą pūtė į svaigalų matuoklį. Valdininkė žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei pasigyrė, jog matuoklis šįsyk jau rodė nulius. 

Įtarusi, jog pasitelkus pažintis girtumo faktą buvo bandoma nuslėpti, STT iškėlė baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.