Prokuratūrą paliekantis D. Raulušaitis atskleidė ateities planus

[[ge:lrytas:lrytas:2694244]]

D.Raulušaitis beveik metus vadovavo Generalinei prokuratūrai.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
D.Raulušaitis beveik metus vadovavo Generalinei prokuratūrai.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-29 16:13, atnaujinta 2017-09-26 18:53

Buvęs laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas sako, jog norėtų verstis teisine praktika. „Kol kas labai konkrečių planų neturiu, pirmiausia noriu kurį laiką gerai pailsėti, o toliau galvoju, kad versiuos teisine praktika, konkrečia praktika, o kur – kol kas negaliu pasakyti.

Norėčiau užsiimti ne administratoriaus, ne vadovo, o konkrečia teisine praktika“, – BNS sakė 17 metų prokuratūros sistemoje dirbęs 40-metis D.Raulušaitis.

Jis teigė kol kas neturintis konkrečių darbo pasiūlymų. D.Raulušaitis sakė, jog sprendimas palikti Generalinę prokuratūrą nebuvo staigus, jį prokuroras brandino ilgesnį laiką.

„Ne, tai nebuvo staigus sprendimas, apie tai pradėjau galvoti, dar baigiant kadenciją Valiui (birželį iš pareigų atleistas generalinis prokuroras Darius Valys – BNS). Turėjau daug laiko tą subrandinti, apgalvoti“, – kalbėjo D.Raulušaitis.

Anot jo, naujo generalinio prokuroro Evaldo Pašilio paskyrimas jo sprendimui įtakos neturėjo: „Nesieju to su naujo generalinio prokuroro asmeniu. Buvau apsisprendęs sau jau anksčiau“.

Prokuroras teigė iki šiol dirbęs tik prokuratūros sistemoje ir nesivertęs jokia kita teisine praktika.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė Elena Martinonienė BNS antradienį patvirtino, kad D.Raulušaitis nuo trečiadienio nebedirbs prokuratūroje.

D.Raulušaičio kaip generalinio prokuroro pavaduotojo įgaliojimai nutrūko, antradienį prisiekus naujam generaliniui prokurorui E.Pašiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.