Seimo narys siūlo iš geriančių atimti pašalpas ir išmokas

Seimo narys „tvarkietis“

Yra žmonių, kurie valstybės paramą išleidžia alkoholiui.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Yra žmonių, kurie valstybės paramą išleidžia alkoholiui.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 9:07 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 9:33 PM

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas įregistravo atitinkamus Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams ir Nedarbo socialinio draudimo įstatymo įstatymų pataisų projektus, pranešė parlamentaro biuras.

Pataisomis siekiama nustatyti, kad asmenims nebūtų skiriama nedarbo išmoka arba piniginė socialinė parama, arba jų mokėjimas būtų nutrauktas, jeigu į šias išmokas pretenduojantis arba jas gaunantis asmuo yra neblaivus, o toks faktas užfiksuotas kompetentingų institucijų.

R.Žemaitaitis sako siūlantis griežtinti nedarbo išmokos ir piniginės socialinės paramos suteikimo sąlygas gyventojams tam, kad tokia valstybės parama pasiektų išimtinai tik tuos asmenis, kuriems tokia parama iš tiesų reikalinga ir asmenys geba išnaudoti ją tikslingai ir tinkamai.

Jis tikisi, kad pataisomis gyventojai bus skatinami atsisakyti ydingo asocialaus gyvenimo būdo, žalingų gyvenimo įpročių, kurie neretai ir tampa bedarbystės, nuskurdimo, prastos gyvenimo kokybės priežastimis, trukdo tokiems asmenims integruojantis į darbo rinką.

Pagal Nedarbo socialinio draudimo įstatymo atitinkamų straipsnių pataisas, nedarbo išmokas skiriančios institucijos galėtų šios išmokos neskirti arba mokėjimą nutraukti, jeigu yra gauta informacijos, kad į nedarbo išmoką pretenduojantis ar ją jau gaunantis asmuo propaguoja asocialų gyvenimo būdą ir girtuokliauja ir toks faktas yra užfiksuojamas kompetentingų institucijų.

Kitomis pataisomis siūloma piniginę socialinę paramą ar kompensaciją skiriančioms institucijoms suteikti teisę šių lengvatų neskirti arba jų mokėjimą nutraukti, kai į jas pretenduojantis ar ją jau gaunantis asmuo gyvena asocialiai, t.y. girtuokliauja, ir toks faktas yra užfiksuojamas kompetentingų institucijų.

Pasak parlamentaro, priėmus tokias pataisas reikėtų sukurti sistemą, kaip policijos pareigūnai bendradarbiaudami su socialiniais darbuotojais fiksuotų tokius asmenų pažeidimus ir vėliau informacija pasiektų nedarbo išmokas ir piniginę socialinę paramą skiriančias institucijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.