Kas per tarpušventį už tautą dirba?

Kokio dydžio turi būti dokumentų šūsnis, kad su ja pluštum net ištisas dvi darbo dienas? Toks klausimas kyla pažvelgus į pirmadienio ir antradienio premjero A.Butkevičiaus oficialią darbotvarkę, kurioje tomis dienomis mirga tik toks užrašas: „Dirbs su dokumentais.“ Kita vertus, metų pabaiga, matyt, susikaupė.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Dec 30, 2015, 5:22 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 5:33 PM

Panašios problemos, regis, užklupo dar vieną iš trejybės – Seimo pirmininkę L.Graužinienę. Savaitės pradžioje politikė šiomis dienomis tikriausiai irgi planavo iki viršugalvio paskęsti dokumentuose, kurių krūva ant jos stalo tikriausiai buvo ne mažesnė nei premjero.

Bet pirmadienį L.Graužinienė nusprendė „papildyti“ savo oficialią darbotvarkę dalyvavimu televizijos laidoje. O kaip kitaip? Kol Vyriausybės vadovas su dokumentais už uždarų durų kamuojasi, nerasi geresnės progos pasirodyti ekrane.

Kita vertus, „darbietei“ kaip tik tą dieną prisirpo noras viešai paskelbti, kad kitais metais tauta pamatys naują politinės dramos su siaubo trilerio ir komedijos visai šeimai prieskoniais „Seimo pirmininkė L.Graužinienė“ dalį šiurpiai intriguojančiu pavadinimu „Sugrįžimas“.

Taip ir išrėžė žiūrovams apie kitus metus: „Tai yra tas laikas, kai turi sugrįžti L.Graužinienė.“ Reikėtų suprasti, kad prieš tai matėme „Pradžią“ su „Išėjimu“.

Tačiau kitą dieną po šio trinktelėjimo – vėl tarpušvenčio nuotaikos.

„Įvykių nerasta“. Toks užrašas švietė ir šio pirmadienio prezidentės D.Grybauskaitės darbotvarkėje. Bet dar vienos dienos darbščiausioji iš aukščiausiųjų, kuriai nereikia nei atostogų, nei komandos, be jokių įvykių, žinoma, negalėjo ištverti. Todėl antradienio darbotvarkėje puikavosi net du punktai – generalinio prokuroro priesaikos priėmimas ir dalyvavimas „Globalios Lietuvos“ apdovanojimų ceremonijoje.

Taigi kol didelė dalis tautos nuo Kalėdų iki Naujųjų metų tik imituoja triūsą, mūsų vedliai rodo pavyzdį plušėdami vardan tos už visus. Kad tik nepersidirbtų? Gal nespės – juk čia pat dar vienas ilgasis savaitgalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.