L.Graužinienė: Nekalti tol, kol nėra priimtas teismo sprendimas

Seimo pirmininkė „darbietė“

„Teisinėje valstybėje yra labai aišku: nekaltas tol, kol nėra priimtas teismo sprendimas, kuris įsigalioja, tai nekaltumo prezumpcija visada turi būti.“, – sakė L. Graužinienė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Teisinėje valstybėje yra labai aišku: nekaltas tol, kol nėra priimtas teismo sprendimas, kuris įsigalioja, tai nekaltumo prezumpcija visada turi būti.“, – sakė L. Graužinienė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-30 12:36, atnaujinta 2017-09-26 16:02

„Teisinėje valstybėje yra labai aišku: nekaltas tol, kol nėra priimtas teismo sprendimas, kuris įsigalioja, tai nekaltumo prezumpcija visada turi būti. Todėl šiandien nesiimsiu vertinti – palauksime proceso pabaigos, teismų sprendimų. Negalime nuteisti ar žmogaus, ar priimti sprendimus dėl juridinio vieneto tol, kol nėra įsiteisėjusio teismo sprendimo – apie tai kalba pagrindinis mūsų šalies dokumentas“, – BNS sakė L.Graužinienė, paklausta, ar mato bendrą darbą koalicijoje su „tvarkiečiais“.

Ji sakė pasitikinti teisėsaugos darbu, tačiau įžvelgė „tam tikrų panašumų“ ir su Darbo partijos byla – jai, kaip juridiniam asmeniui, taip pat buvo pareikšti įtarimai.

„Tam tikrų žingsnių ar panašumų šiek tiek galime įžvelgti, bet neturiu galimybės komentuoti turinio, nes jo tikrai nežinau (...) Todėl turiu būti linkusi pasitikėti sąžiningumu struktūrų, kurioms valstybėje yra pavestas tas darbas, kurie yra prisiekę tarnauti valstybei ir ginti įstatymus“, – sakė L.Graužinienė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) valdančiajai partijai „Tvarka ir teisingumas“ trečiadienį pareiškė įtarimus dėl prekybos poveikiu ir pinigų plovimo. Įtarimai politinei partijai, kaip juridiniam asmeniui, pateikti atliekant 2014 m. pabaigoje pradėtą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu.

Įtariama, kad iš viso už pažadus ir susitarimus dėl poveikio, vykdant skirtingus viešuosius pirkimus, partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai priimta didesnė nei 1,3 mln. litų (apie 377 tūkst. eurų) kyšių suma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.