Naujieji metai: kur ir kaip švęs šalies vadovai?

Naujieji metai aplanko visus, nepaisant to, ar juos sutikti buvo iškilmingai ruošiamasi, ar ši šventė iš viso nesureikšminama.  Ne išimtis ir įtakingiausi šalies vadovai, kurie 2016-uosius sutikti planuoja labai skirtingai: vieniems tai bus proga pasimėgauti tokiu iškilmingu renginiu kaip opera, o kiti metų virsmą sutiks šeimos ir draugų būryje.

Aukščiausi valstybės vadovai 2016-uosius pasitiks Lietuvoje.
Aukščiausi valstybės vadovai 2016-uosius pasitiks Lietuvoje.
L.Graužinienė 2016-uosius sutiks Ukmergėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė 2016-uosius sutiks Ukmergėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė Naujuosius metus pasitiks su draugais savo rezidencijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė Naujuosius metus pasitiks su draugais savo rezidencijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Butkevičius Naujųjų išvakarėse su žmona lankysis operoje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Butkevičius Naujųjų išvakarėse su žmona lankysis operoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 31, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 12:21 PM

Lietuvoje neįprasta, kad Naujuosius metus šalies svarbiausi asmenys sutiktų su tauta miestų aikštėse, o ir nuo kelionių į užsienį šiuo metu susilaikoma.

Prezidentė Naujuosius sutiks su draugais

Prezidentės Dalios Grybauskaitės komanda žino, kad ji nemėgsta atvirai pasakoti ne tik apie asmeninį gyvenimą, bet ir apie tai, kaip sutinka didžiausias metų šventes.

Kaip naujienų portalą informavo šalies vadovės Spaudos tarnyba, 2016-uosius prezidentė sutiks su artimiausiais bičiuliais Turniškių rezidencijoje. Daugiau apie D.Grybauskaitės rengiamos šventės detales informacijos neteikiama.

A.Butkevičius vakarą skirs operai

Premjero Algirdo Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė teigė, kad Naujuosius metus jis sutiks šventiškai: „Šiemet premjeras Naujųjų metų vakarą su žmona lankysis Operos ir baleto teatre, kur bus rodoma Giacomo Puccini opera „Bohema“, o vėliau namuose lauks svečių. Šventinį vakarą A.Butkevičiaus namuose lankysis žento tėvai, dukra su vyru ir vaikais.“

Pasak premjero atstovės, dažniausiai Naujuosius metus A.Butkevičius pasitinka dviese su žmona arba su dukros šeima, tad ir 2016-ųjų sutikimo tradicijos lieka tokios pačios.

L.Graužinienė bendraus su kaimynais Ukmergėje

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ketina vengti šventinio šurmulio ir 2016-uosius sutikti namuose Ukmergėje.

„Būsiu namuose, su šeima vakarą leisime ramioje aplinkoje. Planuoju ruošti šventinį stalą. Turime tokią tradiciją, kad vidurnaktį išeiname iš namų, susitinkame su kaimynais, pabūname, pasveikiname vieni kitus. Tai proga pabendrauti, kartu pasidžiaugti praėjusių metų laimėjimais, pažvelgti į naujus metus. Tokia mūsų gatvės tradicija“, – sakė L.Graužinienė ir pridūrė, kad labai džiaugiasi, jog ir šiemet pavyks jos laikytis.

„Gera pabūti su kaimynais. Būdavo metų, kai Naujuosius švęsdavome Vilniuje, bet dažniausiai tai darome namuose. Tokios tradicijos, kad per didžiausias šventes susiruoštume važiuoti kur nors į užsienį, neturime. Ir per Kalėdas, ir per Naujuosius stengiamės būti su šeima, nes šiuo metu progos, kai su šeimos nariais galime pabūti kelias dienas, tikrai retos“, – sakė Seimo pirmininkė ir atsisveikinama linkėjo gerų Naujųjų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.