Žmonos dovana vyrui – su erotikos prieskoniu

Nusprendę artimam žmogui šventėms įteikti egzotišką dovaną galite įstumti į keblią padėtį ne tik jį, bet ir save. Taip šį mėnesį vos nenutiko vienai vilnietei.

Žurnalistas nusprendė užsisakyti pusvalandį trunkantį ekspreso masažą už 33 eurus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Žurnalistas nusprendė užsisakyti pusvalandį trunkantį ekspreso masažą už 33 eurus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Salonų, kuriuose siūlo masažą su laiminga pabaiga, Vilniuje – per akis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Salonų, kuriuose siūlo masažą su laiminga pabaiga, Vilniuje – per akis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos rytas“ pats patyrė, kas siūloma Vilniuje, prie pat Rotušės, įsikūrusiame egzotinio masažo salone.
„Lietuvos rytas“ pats patyrė, kas siūloma Vilniuje, prie pat Rotušės, įsikūrusiame egzotinio masažo salone.
Salonų, kuriuose siūlo masažą su laiminga pabaiga, Vilniuje – per akis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Salonų, kuriuose siūlo masažą su laiminga pabaiga, Vilniuje – per akis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Arvydas Lekavičius, Artūras Jančys

Dec 31, 2015, 5:19 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 1:35 PM

Vidutinio amžiaus solidi vilnietė pasijuto sutrikusi. Ką jai daryti – ar dovanoti žiemos švenčių proga vyrui netikėtą dovaną – seansą erotinio masažo salone, ar, kaip buvo įpratusi kasmet, – išskirtinio vyno butelį?

Vis dėlto ji sumanė per šias šventes vyrui padaryti staigmeną ir nupirkti dovanų kuponą į egzotinio masažo saloną, įsikūrusį Didžiojoje gatvėje Vilniuje.

Klausimas nustebino

Panaršiusi po solidžiai atrodantį salono tinklalapį vilnietė nieko įtartina nepastebėjo.

Rašoma, kad tokie masažai „... nuves jus į palaimos ir pasitenkinimo būseną. Šis masažas pašalina įtampą, mažina stresą, pagerina savijautą ir kraujotaką“.

„Pamaniau – būtent tai, ko reikia. Mano vyro darbas įtemptas, dėl kraujotakos turi bėdų. Ir jei jį pamasažuos tik bikiniu prisidengusi, na, tegul ir be liemenėlės, masažuotoja – nieko čia bloga.

Žinau, kad erotinio masažo reklamos dažnai slepia sekso paslaugas, bet šiuo atveju jokių įtarimų nekilo. Juk įstaiga – ne stoties rajono kvartaluose.

Vos keli žingsniai nuo Rotušės, netoli Aušros Vartų bažnyčios. Šalia prabangių viešbučių ir restoranų“, – pasakojo moteris.

Telefonu atsiliepusi salono darbuotoja priėmė užsakymą ir aksominiu balsu paklausė: „Juk jums su laiminga pabaiga, taip?“

Tai išgirdusi garbi ponia neteko žado. Ji tik viena ausimi buvo girdėjusi, ką galėtų reikšti „laiminga pabaiga“.

„Nejaugi tai reiškia... intymius santykius? Ar aš galiu ten leisti savo vyrą?“ – tokių klausimų kilo moteriai, ketinančiai įteikti sutuoktiniui egzotišką dovaną.

Iš tiesų sąvoka „laiminga pabaiga“ turi daug reikšmių. Taip baigiasi pasakos, dauguma holivudinių filmų. Pagaliau ir po profesionaliai atlikto masažo žmogus gali pasijausti laimingas.

Laiminga pabaiga – visada

Tapo aišku: žurnalistui teks išbandyti tiesioginiu potyriu. Panaršiau po salono tinklalapį.

Siūlomos net penkios atsipalaidavimo su erotiniais elementais rūšys: rytietiškas erotinis masažas, havajietiškas ir paprastas erotinis masažai (55 eurai už valandą) bei keturių rankų masažas, atliekamas dviejų masažuotojų – 92 eurai.

Nusprendžiau užsisakyti kukliausią variantą, pusvalandį trunkantį ekspreso masažą už 33 eurus.

– Sakykite, o pas jus su laiminga pabaiga? Draugas kažkada lyg pas jus buvo, sakė gerai čia... – paskambinau į saloną, sutariau dėl laiko ir pasiteiravau švelniabalsės darbuotojos.

– Žinoma, pas mus visada būna su laiminga pabaiga.

– O ar bus galima pasirinkti masažuotoją? Man reikėtų, kad būtų jauna ir graži, ne kokia nors raumeninga medicinos slaugytoja.

– Ne, pasirinkti negalima. Bet patikėkite – visos mūsų merginos jaunos ir gražios.

Salono darbuotoja dar perspėjo, kad sumokėti už paslaugas reikės grynaisiais – mokėjimo kortelės nepriimamos. Sutartu laiku per metaliniais vartais aptvertą kiemą Didžiojoje gatvėje įžengiau į egzotiškus pojūčius su laiminga pabaiga žadantį rojų.

Administratorė palydėjo į masažo kambarį. Tiksliau – į nedidelį kambarėlį, kuriame degė blausi rausva šviesa, prie dramblio statulėlės pleveno žvakutė. Sruveno tyli, labiau atpalaiduojanti nei erotiška muzika.

Mergina parodė, kur nusirengti, palįsti po dušu ir atsigulus ant gulto laukti masažuotojos.

Minkiojo ne tik nugarą

Taip ir padariau. Netrukus įėjo smulkutė, jauna blondinė, vilkinti baltu trumpu chalatėliu. Prabilusi su ryškiu slavišku akcentu mergina liepė nusimauti ir trumpikes, atsigulti ant pilvo.

Masažas iš pradžių atrodė kaip klasikinis sveikatinimo būdas. Išsitepusi rankas specialiu aliejumi, mergina pradėjo nuo pėdų ir nugaros. Tačiau pamažu vis daugiau jos miklių rankų dėmesio sulaukė sėdmenys. Kažkaip labai jau daug.

Pasidarė truputį baugu – kas gi bus toliau? Nejučia prisiminiau komediją „Kelyje po Europą“ („Euro Trip“). Jei pamenate, buvo toks epizodas, kai vienas vaikinas Olandijoje nuėjo į išskirtinio masažo saloną ir išžirgliojo visas sulinkęs ir vos paeidamas.

Bet nurimau – na, ką gi bloga užpakaliui gali padaryti trapi mergina?

Netrukus ji paprašė atsigulti ant nugaros. Ir atmosfera pamažu ėmė kaisti. Mergina nusimetė chalatą ir liko su seksualiais juodais apatinukais. Po to šlaunimis ėmė glaustis arčiau manęs.

Švelniosios rankelės įgudusiais judesiais maigė krūtinę, bet pamažu, tarsi netyčia vis dažniau paliesdavo intymią vietą.

Skirtingi laimės veidai

Pagaliau masažuotojos rankų veiksmai susitelkė tik ten. Viskas vyko trumpai, bet intensyviai.

Supratau, ką šiuo atveju reiškia laiminga pabaiga. Visaverčių intymių santykių atveju tai būna tik pradžia.

Būtent tai, ką dažnas esame patyrę su pirmąja meile paskutinėse vidurinės mokyklos klasėse, kai tėvų nebūdavo namie.

Pasidarė įdomu: kaip vyktų laiminga pabaiga pasirinkus ne greituką, o valandą trunkantį erotinį masažą?

Taip ir paklausiau merginos: „Ko tokiu atveju būtų daugiau – masažo ar erotikos?“

Mergina atsakė aptakiai ir ne itin noriai.

„Na... dabar jūs pasirinkote labai trumpą laiką, todėl čia viskas taip greitai. Jei ilgiau, tai daugiau ir masažo, ir... šito“, – taip tarusi masažuotoja išraiškingai mostelėjo mano kūno link.

Išėjęs į šaltas senamiesčio gatves labai jau laimingas nesijaučiau. Nesakyčiau, kad ir nelaimingas.

Vis dėlto didžioji dalis masažuotojos veiksmų teko nugarai ir sprandui, taigi kraujotaka tikrai pagerėjo.

Kas įvyko, iki galo nesuvokiau, – ar tai buvo seksas, ar tiesiog rytietiškų masažų kultūros dalis?

Seksas apibrėžiamas kaip lytiniai santykiai ar lytinės aistros patenkinimas kitu būdu.

Klausimą apie patenkinimą padėkime į šalį – o aistros tai tikrai nebuvo.

Kai gera kūnui, siela džiugi

Ar Vilniuje yra ir daugiau prestižinių masažo salonų, kuriuose galima ir pagerinti kraujotaką įprastu masažu, ir priedo gauti gerą dozę erotikos?

Paskambinau į Šv.Mikalojaus gatvėje įsikūrusį saloną „Exotic Spa Marocco“.

Jo tinklalapyje siūlomos paslaugos skamba labai panašiai kaip ir to, kuriame lankiausi: „Erotinio masažo technika – tai tradicinio arba rytietiško masažo technikos derinys su erogeninių zonų stimuliavimu, kuri įvairiose šalyse gali būti įvardijama vis kitaip. Rytuose tai – tantros menas, tačiau jo pagrindas pirmiausia yra dėmesys dvasiniam ryšiui ir tik paskui – kūniškiems malonumams.“

Apskritai gundomų pasiūlymų turinys beveik tapatus, kaip ir aplankytame salone.

Todėl administratorės tiesiai paklausiau: laiminga pabaiga bus?

„Nežinau, ką jūs turite omenyje taip klausdamas. Bet tikiuosi, kad išeisite laimingas“, – atsakė moteris.

Paskambinęs į dar vieną egzotiškus masažus siūlantį saloną Pylimo gatvėje išgirdau atsakymą: „Ne, šito pas mus nėra.“

Atsakyta ramiai, darbuotojos balse nebuvo justi pasipiktinimo dėl provokuojamo klausimo. Susidarė įspūdis, kad egzotinių masažų rinkoje sekso paslaugos nėra reta prekė. Tik vieni salonai jas teikia, kiti ne.

O savitai suprantamos laimės ieškotojai beldžiasi net į tų salonų duris, kurie siūlo net ne erotinį, o tiesiog tradicinį rytietišką masažą, bet intriguojantį egzotiškais pavadinimais.

Tailandietiško „Nuad thai“ masažo salono Vilniuje savininkas Rytis pripažino, kad dalis naujų klientų teiraujasi apie sekso paslaugas: „Dažniausiai to klausia užsieniečiai. Jiems Tailandas labiau nei lietuviams siejasi su sekso pramone. Pasidomi ir mūsiškiai, bet rečiau.“

Jis paaiškino turintis nuolatinių klientų, kurie gerai žino, kad „Nuad thai“ masažas su seksu neturi nieko bendra.

Pasiūlymai pribloškia

O štai erotinių masažų pogrindis, butuose įsikūrusių nelegalių ar pusiau legalių pikantiškų įstaigėlių skelbimai net kelia baugulį.

Yra specialių pasiūlymų moterims arba moterims ir vyrams kartu.

Tai dar nieko ypatinga. Tačiau nuo kai kurių skelbimų net plaukai šiaušiasi.

„Visas prostatos masažas, vibratorių šou. Penio masažas. Valanda – 60 eurų“, – toks skelbimas internete kviečia į Pašilaičius.

Prostatos masažas ir vibratorių šou.

Kas tai galėtų būti? Telefonu išsiaiškinti nepavyksta.

Paskambinus nurodytu numeriu moteriškas balsas burkavo: „Telefonu jums neatsakysiu, čia taip paprastai nepaaiškinsi. Atvažiuokite, išbandysite. Tikrai nenusivilsite.“

Nesusigundžiau. Smalsumui irgi yra ribos.

Kituose miestuose, be Vilniaus, didesnių erotinio masažo salonų su dviprasmiško turinio pažadais apie laimingą pabaigą rasti nepavyko.

Tiesa, butuose ar išnuomotose patalpose „neužmirštamus pojūčius“ žadančių neva masažo kabinetų yra ir kituose miestuose – Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Panevėžyje.

Anksčiau, prieš dešimtmetį ar du, lengvo elgesio moterų centru buvo vadinama Klaipėda, o dabar drąsiai galima teigti: Lietuvos sostinė Vilnius yra ir lietuviškos sekso pramonės sostinė.

Įrodyti prekybą kūnu – sunku

Mokamo sekso paslaugos po erotinio (egzotinio) masažo priedanga – sunkiai perkandamas riešutas teisėsaugai.

„Lietuvos rytas“ apie tai kalbėjosi su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus laikinai einančiu vadovo pareigas Miroslavu Pažusinskiu.

– Ar Vilniaus policija yra gavusi signalų, įtarimų, kad erotinio masažo skelbimai slepia prostitucijos paslaugas?

– Ši informacija susijusi su kriminaline žvalgyba, todėl neskelbtina. Įsigaliojus Kriminalinės žvalgybos įstatymui, prostitucijos (ypač dangstomos legalia veikla) teisinis įrodinėjimas sugriežtėjo.

Nors speciali statistika netvarkoma, turimais duomenimis, šiais metais nebuvo atvejų, kai Vilniaus apskrityje būtų bausta už seksualines paslaugas, teikiamas dengiantis masažo salonų veikla.

– Ar salone atliekamas masažo paslaugas už pinigus su lytinio patenkinimo elementais galima laikyti sekso paslaugomis, prekybos žmonėmis faktais?

– Taip.

– Ar tokio salono savininkai, jei būtų įrodyta, kad jie žinojo ar net organizavo sekso paslaugų teikimą masažo metu, būtų traukiami baudžiamojon atsakomybėn už sąvadavimą?

Ar tokia veikla prilygsta sąvadavimui, prekybai žmonėmis? Ar už tai gresia administracinė bauda ar baudžiamoji atsakomybė?

– Į šiuos klausimus atsakyti keblu. Kiekvienas atvejis individualus, teisinės atsakomybės klausimas priklauso nuo faktų ir aplinkybių.

Imant apskritai, nesvarbu, kokiu būdu tenkinama lytinė aistra, tai – prostitucija.

Tokios įmonės savininkai, jei būtų įrodyta, kad jie žinojo ar net organizavo sekso paslaugų teikimą masažo metu – jiems gali būti pritaikytas Baudžiamojo kodekso straipsnis, numatantis atsakomybę už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos.

Toks asmuo gali būti baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Tas, kuris organizavo ar vadovavo prostitucijai arba gabeno asmenį šio sutikimu prostitucijai į Lietuvą ar iš jos, baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.