Tai mūsų reikalas

Na, dabar tai bus kalti visi. Šulinys, į kurį buvo sumesti vaikai, – jis buvo ne pagal kokius nors europietiškus standartus. Alkoholis, jei žudikas buvo girtas, – nesgi girtas! Jeigu jis buvo blaivus – irgi alkoholis, mat norėjo išgerti ir negavęs pasiuto!

Daugiau nuotraukų (1)

Algimantas Rusteika

Jan 3, 2016, 8:58 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 1:01 AM

Kalti bus įstatymai, neleidžiantys šaudyti, nors sušaudžius žudiką aukos neprisikelia. Aišku, socialinės tarnybos, kurios nežiūrėjo ar nepamatė, ką visi matė. Ir policija, kuri visai nieko ar per mažai padarė, nors niekas labai į ją ir nesikreipė. Ypač kaltos bus beteisės vaikų teisių tarnybos, kurioms reikia duoti dar daugiau teisių atiminėti vaikus.

Nepaprastai kalta ir pašalpų sistema, be kurios griaudėtų liumpenų maištai. O kur dar menkos pareigūnų algos ir benzino limitai? Ką jau kalbėti apie deputatus, prezidentūrą, V.Landsbergį ar komunistus – tie kalti visur, visada ir dėl visko.

Tiesiog matau apskrituosius stalus ir juos surengusius įsikarščiavusius kvailus protinguolius su kaklaraiščiais ir tvarkingomis šukuosenomis. Savaitėmis nenurims jų kalbos apie tai, kaip dar labiau sustiprinti visuotinę valstybės kontrolę. Kiekvieno žmogaus, viso asmeninio ir viešojo gyvenimo. Viską uždrausti, viską sugriežtinti, viską reglamentuoti! Kištis visur, kur įmanoma ir net nebeįmanoma!

Tik kas pasakys, kad buvo galima problemą išspręsti ir pavojus likviduoti vadovaujantis turimais įstatymais? Esamų institucijų pajėgomis. Ir visiškai nesunkiai. Tereikėjo mažytės smulkmenos – kad kas nors laiku praneštų, kam reikia, apie situaciją, kurią visi matė ir žinojo.

Problema – ne draudimai. Ne popieriuose parašyti griežti sakiniai užtikrina valstybės tvarką. Ir ne jėgos struktūros, kurios be žmonių yra aklos ir tik reaguoja į tai, kas jau įvyko.

Problema slypi širdyse ir protuose. Bendruomenėse, kuriose gyvenam. Kol visi abejingai stebės, kaip degradai ar psichai daužo žmonas ir vaikus, tol tokie atvejai neišvengiami.

Kiek galima priiminėti vis naujas drakoniškas teisės aktų nuostatas, varžančias normalių žmonių gyvenimus, apie kurias springdami seilėmis svajoja išprotėję nuo valdžios troškulio idiotai? Tiesiog vykdykime tai, kas yra. Ir ko visiškai pakanka. Tai ne tik ir ne tiek valstybės ar valdžios, kiek visuomenės brandos problema.

Kitaip visada bus kalti visi kiti. Tik ne mes. Pakeiksnosime valdžią, išjungsime televizorių ir nueisim sau teisūs teisiai miegoti. O jei kaimynystėje kas nors ką nors kaip nors ne taip?.. Tai juk ne mūsų reikalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?