Riaušių malšinimui – vandens patrankos už 200 tūkst. eurų

Prieš keletą metų pareigūnai riaušes prie Seimo malšino guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis. Vyriausybė žengė žingsnį į priekį ir pritarė specialiojo transporto su vandens patrankomis įsigijimui.

Riaušių malšinimui – vandens patrankos už 200 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno nuotr.
Riaušių malšinimui – vandens patrankos už 200 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 11:12 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:23 PM

Viešojo saugumo tarnybai numatyta skirti 200 tūkst. eurų, kad per šiuos metus nusipirktų techniką.

„Jūs matėte, kokios buvo alternatyvos (2009 metais prie Seimo – Red.) efektyvios, bet nelabai humaniškos. Lietuva yra vienintelė valstybė iš Europos Sąjungos, kuri tokios įrangos neturi. Kalbant apie ekstremalias situacijas ir tvarkos atkūrimą, tai efektyvi ir humaniška priemonė“, – pakalbintas po pasitarimo Vyriausybėje tikino vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Pasak jo, Vokietijos Vidaus reikalų ministerija pasiūlė dėvėtą, bet renovuotą techniką. Planuoja pirkti dvi transporto priemones. Apie modelį kol kas dar nekalbama.

„Mums reikalingas partnerio patvirtinimas, kad mes domimės ir bandysime ieškoti sprendimų. Tai daugiau politinis sprendimas. Patrankas pirksime naudodamiesi Viešųjų pirkimų įstatymu“, – sakė ministras.

Kaip Viešojo pirkimo įstatymu galima vadovautis perkant iš valstybės?

„Ieškosime teisinių sprendimų technikos pirkimui vadovaujantis LR įstatymais. Kitokių variantų nėra. Jei nerasime galimybių, tai ta technika nebus įsigyjama – vienareikšmiškai. Jei bus vienintelis sprendimas, kad technika įsigyjama Viešojo konkurso būdu, tai automatiškai tas sandoris neįvyks, nes Vokietijos Vidaus reikalų ministerija nėra teikiančioji organizacija“, – sakė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.