Septynios Viktoro Uspaskicho gyvenimo tiesos

Prieš šventes Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas išleido savo pirmąją psichologinę knygą – „Mano ligos ir priešai – mano geriausi mokytojai“.

V.Uspaskichas su skaitytojais dalinasi gyvenimo įvykiais, kurie pakeitė jo gyvenimą ir išmokė į jį žvelgti kitomis akimis.
V.Uspaskichas su skaitytojais dalinasi gyvenimo įvykiais, kurie pakeitė jo gyvenimą ir išmokė į jį žvelgti kitomis akimis.
V.Uspaskichas su skaitytojais dalinasi gyvenimo įvykiais, kurie pakeitė jo gyvenimą ir išmokė į jį žvelgti kitomis akimis.<br>J.Stacevičiaus nuotr .
V.Uspaskichas su skaitytojais dalinasi gyvenimo įvykiais, kurie pakeitė jo gyvenimą ir išmokė į jį žvelgti kitomis akimis.<br>J.Stacevičiaus nuotr .
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 6:02 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 12:05 AM

Knygoje politikas su skaitytojais dalinasi gyvenimo įvykiais, kurie, anot V.Uspaskicho, pakeitė jo gyvenimą ir išmokė į jį žvelgti kitomis akimis. Šis kūrinys yra ir tam tikras naudingų patarimų rinkinys.

Kaip knygos įžangoje teigia pats V.Uspaskichas, tai ne romanas ir ne autobiografija – čia nėra siužeto.

Pateikiame keletą ištraukų iš knygos „Mano ligos ir priešai – mano geriausi mokytojai“.

1. Pirmasis mokinio laiptelis – tai tiesiog priėmimas ir susitaikymas, savęs ir kiekvieno sutiktojo pripažinimas vienodais visatos dalelių dydžiais. Kuo mažiau mano širdyje liko vietos nelygybės suvokimo stereotipams ir prietarams, tuo mažiau jaučiau savo viršenybę, pagrįstą tik tuo, kad esu turtingesnis už kitus. Vis dažniau pradėjau žiūrėti į visus reikalus ir susitikimus kaip mokinys ir kaip Visatos dalelė.

2. Kai moteris pradeda kištis ne į savo reikalus ir gyvena ne pagal savo paskirtį, žalojama jos psichika. Ji tik galvoja, kad save realizuoja, iš tikrųjų tai iliuzija, kuri padaro nelaimingą ne tik ją, bet ir jos aplinkos žmones. Tokia moteris žlugdo ne tik save, bet ir šalia esančius vyrus, moteris, kolektyvus ir taip pažeidžia moteriškos ir vyriškos energijų balansą.

Ir visai nesvarbu, kur tai vyksta – visuomenėje, įmonės, valstybės valdyme ar šeimoje. Jei tai vyksta šeimoje ir moteris sako: „taip nusprendžiau, taip ir bus“, „aš nusprendžiau ir mes statysime namą“, žinokite, kad šeimos nebeturite. Tikras vyras lyderis su tokia moterimi negyvens, tai prieštarauja vyriškai prigimčiai pagal Visatos dėsnius.

3. Geriau „neda...“ – „nedasakyti“, „nedavalgyti“, „nedasikaitinti“ pirtyje, „nedasideginti“ saulėje, nei – per daug plepėti, persivalgyti, persikaitinti, perdegti ir t.t. Tai liečia beveik viską su nedidele išimtimi. Pavyzdžiui, jei norite, kad jumis sektų, kai sakote kalbą, baikite ją, kol žmonės dar nepavargo.

4. Mes dažnai manome, kad dėl mūsų bėdų kaltas kuris nors konkretus žmogus, kuri nors vyriausybė, gamtos kataklizmai arba dar kas nors. Ir nežinome, kad būtent taip subtiliajame lygmenyje veikia lemties dėsniai. Tai visatoje galiojantis priežasties ir pasekmės dėsnis – jeigu šiandien vienaip ar kitaip pasielgiame, būtinai po tam tikro laiko sulaukiame grįžtamojo ryšio, kuris yra kelis kartus stipresnis.

Lemties dėsnį galima palyginti su trečiuoju Niutono dėsniu, pagal kurį veiksmo jėga yra lygi atoveiksmio jėgai. Šis dėsnis veikia ir fiziniame, ir subtiliajame lygmenyje, tik reikia mokėti įžvelgti, kaip jis veikia.

5. Arba dėl ko Dievas davė žmogui išmintį ir lytinį organą, tačiau perspėjo, kad su jais susijusi viena nelabai gera žinia: atrodytų, ir seksas, ir išmintis teikia malonumo, tačiau esmė ta, kad šie du organai neveikia kartu.J Čia labai tiktų pavyzdys apie natūralų vandentiekį. Jei atsukame apatinį vandentiekio kraną, į viršutinį tašką vanduo nepatenka, tai yra energija teka žemyn. Taip ir su žmogumi, jeigu jis labai dažnai kur pakliuvo atsukinės „apatinį kranelį“J, tai yra atsiduos jausmams, seksui, pagundoms, viršutinis taškas – išmintis – kentės, net ir tuo atveju, jei žmogus nuo gimimo yra pakankamai protingas. Ir ne tik todėl, kad neužtenka laikokitoms pagundoms, ši problema slypi daug giliau...

6. Niekada neverkite. Yra tik viena nenugalima jėga gyvenime – tai džiaugsmas. Kiekvieną kartą, kai jums kažkas nepavyksta, kai norite įveikti visas kliūtis ir pasiekti rezultatų, laimėkite su šypsena – ne su sarkastiška (kaip kirkilinė, bernatoninė ar landsberginė), o su tikro džiaugsmo šypsena. Kiekviena jūsų šypsena leidžia greičiau pasiekti pergalę ir suteikia jums jėgų. Kiekviena ašara ir liūdesio, baimės žodžiai atima tai, ką esate pasiekę, ir atitolina jūsų pergalę.

7. Įsitikinkite patys pykčio ir veidmainystės bejėgiškumu. Ne vienas pavyzdys rodo, kur nuveda tokios savybės – į pirmą vietą iškyla puikybė, arogancija ir sarkazmas, lemiantys nuolatinį nepasitenkinimą, pyktį ir baimę. Panašia nuotaika šiandien gyvena mūsų šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.