Telšių rajone iš sugedusio autobuso keleiviai šoko į pusnis

Į kaimo šventę išsiruošusi ir Telšiuose į uždarajai akcinei bendrovei Telšių autobusų parkui priklausantį maršrutinį autobusą įsėdusi dešimtmetė Deimantė nenujautė, kas jos laukia. Kelionės metu mergaitę ir kitus keleivius išgąsdino autobusą užtvindę dūmai. Kai pagaliau jis sustojo, nesuvokdami, kas dedasi, žmonės šoko į pusnis.

Kelyje sugedus maršrutiniam autobusui, keleiviai buvo priversti šokti į pusnis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kelyje sugedus maršrutiniam autobusui, keleiviai buvo priversti šokti į pusnis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

2016-01-04 14:18, atnaujinta 2017-06-11 22:47

Išgąsdino dūmai „Baigiantis metams, gruodžio 29 d. 18 val., man atsitiko nelaimė. Iš Telšių norėjau važiuoti į šventę Janapolėje. Autobusas važiavo labai lėtai. Paskui autobusą užtvindė dūmai. Mes dusome, o vairuotojas nekreipė dėmesio. Autobusas sustojo, nes turėjo išlipti du žmonės. Jie pasakė, kad autobusas dega. Visi keleiviai greitai išbėgo, kai kurie taip išsigando, kad net kūliais griuvo į sniegą. Paaiškėjo, kad sprogo dvi galinės padangos. Autobuso vairuotojas neturėjo gesintuvo“, – pasakojo paauglė.   Pasak pašnekovės, važiuojant autobusu iš vairuotojo pokalbio ji supratusi, kad autobusų stoties atsakingas darbuotojas apie techninius nesklandumus esą žinojo, bet vis tiek liepė vairuotojui toliau važiuoti.

Pagaliau sustojus autobusui išsigandusi Deimantė paskambino tėtei ir paprašė kuo greičiau atvažiuoti jos pasiimti prie Jomantų tako. Kiti žmonės liko laukti išsiųsto jiems gelbėti kito autobuso.   „Buvo labai labai šalta ir baisu. Dabar jau viskas man gerai, esu Telšiuose ir apšilau“, – naujamečiu nuotykiu pasidalijo mergaitė. Jaunosios keleivės mama Daiva teigė, jog dar važiuojant pro Viešvėnus vairuotojas užsiminė, kad gali nepasiekti kelionės tikslo – Janapolės. „Turbūt jis nujautė gedimą, bet vis tiek važiavo. Netvarka“, – pyko moteris.   Užsikirto stabdžiai

Nesklandumus šaltą vakarą kelyje paprašėme pakomentuoti Telšių autobusų parko techninio direktoriaus Stanislovo Šiuškaus.   Papasakojus apie jaunosios keleivės ir jos mamos skundą, Telšių autobusų parko techninis direktorius iš karto suprato, apie kokį incidentą kalbama. Jis patikino, kad autobuso padangos nesprogo, bet vis dėlto didelės bėdos, pasirodo, būta.   „2015 m. gruodžio 29 d. maršrutu Telšiai–Janapolė per Kuršus vykęs autobusas iš tikrųjų ilgam buvo įstrigęs kelyje“, – patvirtino S.Šiuškus.

Tačiau Telšių autobusų parko atstovo teigimu, padangos nesprogo, o slidžiame kelyje užsikirto stabdžiai, todėl pradėjo rūkti dūmai.   Šiuo metu senutėlis autobusas, skaičiuojantis 33 metus, remontuojamas dirbtuvėse.   Kalbas, kad autobuse nebuvo gesintuvo, techninis direktorius S.Šiuškus kategoriškai paneigė. „Autobuse, kaip priklauso, buvo du gesintuvai po 4 kilogramus“, – patikino jis.   Dėl įvykio kelyje Telšių autobusų parko vadovybė atlieka tyrimą, pasiaiškinimus rašo dispečerė ir vairuotojas.

Bent už bilietus grąžintų pinigus   Senbuvis Telšių autobusų parko vairuotojas, dirbantis panašiai tiek metų, kiek gyvuoja jo vairuojamas autobusas, nesusiprotėjo keleiviams grąžinti bilietų. Gal bent taip žmonėms būtų atlyginta moralinė skriauda už patirtą išgąstį ir šaltį snieguotame kelyje.   Telšių autobusų parko techninis direktorius S.Šiuškus sutiko, jog teisinga būtų už bilietus keleiviams atlyginti. „Spręsime, ką daryti“, – nedrąsiai prasitarė S.Šiuškus.   Beje, kelyje sugedus maršrutiniam autobusui į pagalbą buvo išsiųstas kitas bendrovės autobusas. Kiek laiko keleiviams reikėjo laukti pagalbos, techninis direktorius negalėjo atsakyti. „Turbūt daugiau kaip pusvalandį“, – pamąstęs pratarė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.