Ligoninėse – šalčio aukos: nušalimai išryškėja po kelių parų

Praėjusią naktį speigas sukaustė Lietuvą ir termometro stulpeliai rodė iki 27 laipsnių šalčio. Medikų pagalbos prireikė daugiausia rankas ir kojas nušalusiems asmenims. Pirminiais duomenimis, praėjusią naktį didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir jų apskrityse nepasitaikė mirtinų sušalimo atvejų.

Speigui sukausčius Lietuvą į ligonines pateko šalčio aukos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Speigui sukausčius Lietuvą į ligonines pateko šalčio aukos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Speigui sukausčius Lietuvą į ligonines pateko šalčio aukos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Speigui sukausčius Lietuvą į ligonines pateko šalčio aukos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-06 12:55, atnaujinta 2017-06-11 19:20

Policijos pareigūnai ir medikai primena, kad daugiausia šalčio aukomis tampa nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys.

Gydytojai pastebi, kad nuo šalčio greičiau nukenčia alkoholio vartoję asmenys, medikų pagalbos prireikia ir žmonėms, kurie kreipiasi per vėlai. Galūnės pradeda atsileisti po kelių parų, mėlynuoja, jas ima skaudėti.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, praėjusią naktį mirtinai sušalusių asmenų nebuvo. Antradienio dieną rasti dviejų sušalusių vyrų lavonai Vilniuje ir Trakuose.

Į medikus kreipėsi nušalusieji galūnes

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė teigė, kad dėl šalčio poveikio teko nuvežti tris pacientus į ligoninę.

„Visi trys žmonės buvo iš viešųjų vietų. Du iš autobusų stotelės, o vienas tiesiog iš gatvės. Du iš jų buvo benamiai. Jie buvo sužvarbę nuo šalčio. Kaip žinote, iš karto galūnių nušalimo pastebėti neįmanoma, po kiek laiko galbūt ir paaiškės“, – sakė N.Dambrauskienė.

„Praėjusią naktį Panevėžyje pora žmonių nušalo galūness – rankas ir kojas. Jie buvo pristatyti į ligoninę. Mirtinai sušalusių neturėjome“, – sakė Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja slaugai Rūta Ramoškienė.

Vilnius, Kaunas ir Šiauliai apsisaugojo

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai informavo, kad praėjusią naktį sušalusių ar apšalusių pacientų neturėjo.

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties specialistai tvirtino, kad šaltąją naktį taip pat ypatingų atvejų mieste nebuvo ir sušalusių žmonių nepasitaikė.

Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Agnė Žemaitytė-Ignatavičienė sakė, kad praėjusią naktį nušalusių pacientų į ligoninę neatvežta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.