Pradedamos rinkti kalėdinės eglės

Surinks ir prie namų konteinerių

Trečiadienį pradedama vykdyti akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Trečiadienį pradedama vykdyti akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-06 06:31, atnaujinta 2017-06-11 19:59

Surinkti šventiniai medeliai bus perdirbami ir virs ekologišku kuru, taip tausojant gamtos išteklius ir mažinant užterštumą, teigia viena akcijos sumanytojų, ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice“ vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė.

Specialiais akcijos lipdukais pažymėtus konteinerius iki sausio 13 dienos bus galima rasti prie daugiabučių, prekybos centrų, kultūros namų ir kitose žmonių susibūrimo vietose.

Akcija vyks dvylikoje Lietuvos miestų: Vilniuje, Vilkaviškyje, Kazlų Rūdoje, Kybartuose, Širvintose, Šilutėje, Šilalėje, Pagėgiuose, Trakuose, Lentvaryje, Lazdijuose ir Klaipėdoje.

D.Skrupskelienės duomenimis, pernai iš specialių konteinerių surinkta apie 870 kubinių metrų medelių. Iš jų vėliau pagaminta daugiau nei 87 kietmetrių biokuro.

Pasak aplinkos ministro ir akcijos globėjo Kęstučio Trečioko, eglučių surinkimo iniciatyva yra labai sveikintina, nes po švenčių prie konteinerių netvarkingai paliktos eglutės teršia aplinką ir gadina estetinį vaizdą.

Surinks ir prie namų konteinerių

„VSA Vilnius“ informuoja, kad sausio 6–10 dienomis eglutes bus galima palikti prie bendrovės aptarnaujamų daugiabučių komunalinių atliekų konteinerių, iš kur jos bus surinktos ir išvežtos į specialias biokuro gamybos ir kompostavimo aikšteles.

„Šiemet gyventojams vėl siūlome galimybę Kalėdų eglutes palikti sau patogiose vietose, prie bendrovės aptarnaujamų daugiabučių konteinerių. Siekiame, kad išmetimo procesas žmonėms būtų kuo patogesnis, tad sausio 6–10 dienomis į savo aptarnaujamus daugiabučių rajonus siųsime specialų transportą, kuris surinks prie konteinerių paliktas Kalėdų eglutes“, – teigia „VSA Vilnius“ klientų aptarnavimo vadovas Martynas Surplys.

M.Surplys atkreipia dėmesį, kad eglutes prie komunalinių atliekų konteinerių gali palikti tik tie daugiabučių gyventojai, kurių konteinerių aikštelę aptarnauja „VSA Vilnius“.

Sužinoti, ar konkrečią aikštelę aptarnauja „VSA Vilnius“, gyventojai gali pagal lipdukus ant konteinerių – ant jų nurodytas vežėjo pavadinimas.

M.Surplys taip pat primena, kad svarbu, jog gyventojų išmetamos eglutės būtų paliktos šalia konteinerių, o ne sumestos į juos.

„Visos surinktos eglutės bus vežamos į biokuro gamybos ir kompostavimo aikšteles, kuriose jos bus naudojamos gyventojų namams šildyti, biokurui gaminti. Raginame visus būti draugiškus gamtai ir pasirūpinti, kad Kalėdų simbolis būtų išmestas tinkamai, neteršiant aplinkos“, – sako M.Surplys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.