Valdžia dūmo mėgėjams pastatys naują pavėsinę

Prieš porą mėnesių savivaldybės kieme iškilusi pavėsinė rūkaliams jau beveik išardyta – liko tik statinio rėmai. Tarnautojai vėl ieško nuo lietaus saugančių užkaborių ir stebisi, kuo neįtiko senoji pavėsinė.

Naujoji pavėsinė savivaldybės kieme dar nepritaikyta naudoti pagal paskirtį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naujoji pavėsinė savivaldybės kieme dar nepritaikyta naudoti pagal paskirtį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savivaldybės darbuotojai susitikę senoje pavėsinėje kalbėdavo ir apie darbą.
Savivaldybės darbuotojai susitikę senoje pavėsinėje kalbėdavo ir apie darbą.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

2016-01-06 20:39, atnaujinta 2017-06-11 18:32

Pavėsinė rūkaliams savivaldybės kieme buvo pastatyta spalio pabaigoje. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis neslėpė buvęs vienas tokio sumanymo autorių ir prisipažino neatsispiriantis šiam žalingam įpročiui.

„Labai jau nesmagu su svečiais iš užsienio rūkant trypčioti atviroje vietoje šalia šiukšliadėžės, o lyjant lietui slėptis po kieme esančiu balkonu“, – dėstė V.Matijošaitis. Jo skaičiavimais, šis statinys miesto savivaldybei kainavo apie 1000 eurų.

Visiems rūkantiems savivaldybės darbuotojams naujovė labai patiko, o susitikę šioje patalpoje jie dažniausiai kalbėdavo apie darbą. Tarnautojai smarkiai nustebo, kai visai neseniai pavėsinės stogas ir sienos buvo nuardytos.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas paaiškino, kad statybininkams nurodyta parinkti naujas medžiagas.

Jau anksčiau Kauno meras V.Matijošaitis kalbėjo, kad norėjo pastatyti tokią rūkymo patalpą, kokios stovi jo šeimos valdomose įmonėse. Ten įrengtos dailios pavėsinės permatomomis sienomis.

„Projektas buvo parengtas vienoks, o statinys išėjo kitoks. Norime gauti tai, ką užsakėme“, – kalbėjo G.Petrauskas. Pasak jo, netrukus bus pritvirtinta nauja stogo danga ir sienų plokštės.

Savivaldybės kieme išlikusi pavėsinė yra laikinas statinys, todėl jokių specialių projektų ar leidimų jam nereikia. Jos gali nelikti jau kitais metais.

Miesto valdžia ketina imtis didelių permainų savivaldybės kieme. Jame planuojama įrengti kelių aukštų automobilių stovėjimo aikštelę, nes dabar sunkiai telpa net savivaldybės darbuotojų automobiliai.

Įrengus tokią aikštelę, joje už nustatytą mokestį transporto priemones galėtų palikti visi vairuotojai. Statybos darbus tikimasi pradėti jau 2016-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.