E.Masiulis nori mažinti mokesčius kaime kuriantiems darbo vietas

Liberalų sąjūdžio lyderis

E.Masiulis siūlo mažesnius mokesčius kaime kuriantiems darbo vietas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis siūlo mažesnius mokesčius kaime kuriantiems darbo vietas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 1:11 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:17 PM

Liberalų lyderis įsitikinęs, kad kampanija bus sėkminga tik tuo atveju, jei Vyriausybė imsis aktyvesnių veiksmų skatinat darbo vietų kūrimą ir pajamų augimą Lietuvoje.

„Jei kampanija apsiribos tik naujais draudimais, jos efektyvumas bus labai mažas. Turime kovoti su girtuokliavimo priežastimis, o ne tik su pasekmėmis. Žmonės kaimiškose vietovėse panyra į skurdą ir girtuoklystę, nes neturi darbo. Todėl labai svarbu skatinti naujų darbo vietų kūrimą ir žmonių pajamų didinimą“, – sako E.Masiulis.

Anot liberalų lyderio, dabartinei Vyriausybei trūksta ambicijų aktyviau skatinti šalies ūkio augimą ir naujų darbo vietų kūrimą.

„Pagrindinis dėmesys skiriamas tik minimalios algos didinimui. Deja, tačiau tai nedarbo problemų neišspręs“, – sako Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Ketvirtus metus dirbanti Vyriausybė taip pat nesugeba atnaujinti Darbo kodekso, kad jis būtų palankesnis naujų darbo vietų kūrimui. Taip pat nesugebama gerinti verslo sąlygų taip, kad šalyje greičiau augtų kvalifikuotų darbuotojų vidutinis atlyginimas, pavyzdžiui, įvesti socialinio draudimo mokesčio lubas.“

E.Masiulio nuomone, Lietuvos kaimą gali išgelbėti tik ūkininkai, amatai ir kitas smulkusis verslas, tačiau dabartinė mokesčių sistema yra nepalanki kaime ne tik kurti naujas, bet ir išlaikyti esamas darbo vietas, skatina emigraciją.

„Jeigu norime, kad darbo vietų kaime nemažėtų, o ateityje net pradėtų daugėti, reikia rimtai pagalvoti apie galimybę taikyti mažesnius mokesčius sukūrusiems naujų darbo vietų kaime, dirbantiems kaimo vietovėse ir didmiesčiuose taikyti skirtingą minimalų atlyginimą ar pardavinėti verslo liudijimus tik už simbolinį vieno euro mokestį, ką jau daro kai kurios savivaldybės norėdamos paskatinti žmones imtis veiklos, o ne tik gyventi iš pašalpų“, – sakė Liberalų sąjūdžio lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.