Jeigu nori sugrįžti, reikia išvažiuoti

Valstybės rūmo užkaboriuose dar nenutilo griausmingų L.Graužinienės pareiškimų aidas. „Darbietė“ buvo pažadėjusi, kad šie metai bus jos didžiojo sugrįžimo į didžiosios politikos epicentrą metas. Bet spėjo prabėgti vos kelios didžiojo sugrįžimo metų dienos ir paaiškėjo, kad ne politikė pareina, o ją palieka bendražygiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2016-01-07 05:45, atnaujinta 2017-06-11 18:25

Seimo pirmininkės sekretoriato durimis trenkė viena pagrindinių „darbiečių“ dvasinio vadovo V.Uspaskicho globojamo partijos jaunimėlio atstovių – patarėja I.Kačinskaitė-Urbonienė. Ji nuplasnojo pas Darbo partijos pirmininką europarlamentarą V.Mazuronį dirbti padėjėja.

Sakysite, jog pats įvykis, kaip ir skirtumas tarp „patarėjos“ ir „padėjėjos“, nėra jau toks reikšmingas? Gal ir taip. Vis dėlto toks Seimo vadovės komandos byrėjimas rodo, jog tas pažadėtasis didysis L.Graužinienės „sugrįžimas“ gali likti tik rožinė svajonė. Tiesa, viename aukščiausių valstybės postų ši politikė greičiausiai sėdės iki pačios kadencijos pabaigos, nes ją pakeisti nebėra nei laiko, nei noro, nei pamainos.

Tad ką svarbiam asmeniui veikti per šiuos metus? Aišku, pasidžiaugti tuo, ką duoda aukštas statusas.

Pavyzdžiui, pakeliauti. Todėl jau suplanuotas vizitas į tolimąją Japoniją. Ten Seimo pirmininkė, lydima gausios įvairiaspalvės delegacijos (tarp bendrakeleivių bus net opozicijos lyderis A.Kubilius!), vasario ir kovo sandūroje lankysis savaitę. Kelionės išlaidos, be dviejų apsaugininkų, sieks apie 15 tūkst. eurų. Bet paties vizito nauda Lietuvai, žinoma, bus neįkainojama. Kokia? Ai, tai paaiškės vėliau.

Beje, L.Graužinienė ir anksčiau mėgo kelionėse derinti darbą su malonumu. Daug kas prisimena neseną jos išvyką į švelniu klimatu garsėjančią Odesą. Dėl akių Seimo vadovė pasikalbėjo su tenykščiu gubernatoriumi M.Saakašviliu, nes tą susitikimą įstengė paskubomis suorganizuoti prie sienos prispausta Lietuvos ambasada Ukrainoje. O iš tiesų viešnia tiesiog paatostogavo prie jūros. Ir sugrįžo.

Dabar štai pamatys Japoniją. Bet ir vėl sugrįš!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.