Pirmadienį bus skelbiami šauktinių sąrašai

Sąrašas visuomenei bus paviešintas pirmadienį interneto svetainėje https://sauktiniai.kam.

Krašto apsaugos ministerija pirmadienį skelbs šauktinių sąrašus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministerija pirmadienį skelbs šauktinių sąrašus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 4:11 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:48 PM

Sąrašas visuomenei bus paviešintas pirmadienį interneto svetainėje https://sauktiniai.kam.

Pasitelkė loterijos principą Kaip ir pernai šeši sąrašai pagal regionus buvo sudaryti naudojant kompiuterių programą. Siekiant užtikrinti, kad atrankos procedūra vyktų skaidriai ir objektyviai procesą stebėjo ir 10 visuomenės atstovų. Pasak krašto apsaugos ministro J. Oleko, jau šiais metais turime daugiau kaip 600 savanorių, todėl tikėtina, kad ateis jų dar daugiau ir jie užpildys reikiamas 3 tūkstančių nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių gretas. Šaukimo nurodymai į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą karo prievolininkams bus pradėti siųsti registruotu paštu sausio 11 dieną. Skirtingai nei 2015 m., šaukimo nurodymai šiemet bus siunčiami ne iš karto visiems į 2016 m. sąrašus patekusiems jaunuoliams, o dalimis, priklausomai nuo tarnybos pradžios laiko. Taip siekiama tolygiai išskirstyti karo medicinos komisijų darbo krūvį ir pirmiausiai patikrinimo procedūras vykdyti su tais jaunuoliais, kurie pareikš norą tarnybą atlikti savo noru.

Tarnybą pradės nuo balandžio Pirmieji nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą pradės šių metų balandžio 4 dieną, vėliau šaukimo etapai vyks kas birželį, liepą, rugpjūtį, rugsėjį, o paskutinė šaukimo banga bus spalį, kai bus pašauktas didžiausias šauktinių skaičius – per 1,3 tūkst. karių. Šiais metais dalis nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių tarnybą pradės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje, kur tarnaus tris mėnesius, o kitus šešis tarnybą tęs priskirtame dalinyje, kiti – visus tarnybos mėnesius tarnaus priskirtame kariuomenės dalinyje. Pirmieji šauktiniai tarnybą pradės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, o vėliau tarnybą tęs LDK kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje. Po sąrašų sudarymo nuo sausio 11 d. savo noru tarnybai atlikti registruotis toliau galės ir tie jaunuoliai, kurie nebus patekę į 2016 m. šaukimo sąrašus.

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Seimas atnaujino praėjusių metų kovą. Tai buvo padaryta atsižvelgiant į pasikeitusią geopolitinę situaciją ir valstybės saugumui kylančias grėsme. Sugrąžinus šauktinių tarnybą taip pat siekiama sustiprinti ir pagreitinti kariuomenės dalinių užpildymą profesinės karo tarnybos kariais, suformuoti pakankamą kariuomenės parengtąjį rezervą ir užtikrinti tinkamą piliečių pasirengimą ginti savo valstybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.