Apšaudytame viešbutyje esantis lietuvis papasakojo apie išpuolį

„Jie visa gerkle rėkė „Allahu Akbar“, o tada pasigirdo šūviai. Dvi serijos, maždaug po 30 šūvių“, – portalui lrytas.lt pasakojo Saulius.

Po išpuolio viešbutį apsupo šimtai pareigūnų.<br>AFP/ „Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Po išpuolio viešbutį apsupo šimtai pareigūnų.<br>AFP/ „Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 10:05 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:48 PM

Jis yra vienas iš 10 Lietuvos turistų, apsistojusių Egipto kurorte Hurgadoje esančiame trijų žvaigždučių viešbutyje „Bella Vista“, kuriame penktadienio vakarą teroristai įvykdė išpuolį – įsiveržę į viešbučio teritoriją pradėjo šaudyti ir sužeidė du turistus – daną ir vokietį.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, teroristai, kaip įtariama, „Islamo valstybės“ kovotojai, prie viešbučio atvyko jūra. O šaudyti pradėjo tuo metu, kai viešbutyje buvo labai daug žmonių – dauguma jų vakarieniavo.

„Vakarienė čia prasideda 19 val., o jie į viešbutį įsiveržė 19 val. 30 min.,“ – portalui pasakojo lietuvis. – Iš karto supratau, kad tai – išpuolis. Ir kad mirties pavojus – labai didelis.“

Pasigirdus šūviams viešbutyje kilo panika – moterys pradėjo klykti, išsigandę turistai bandė slėptis nuo kulkų ir savo kambariuose.

Tai padarė ir Saulius – jis, prasidėjus teroristų atakai, nubėgo į kambarį ir jame užsibarikadavo. Anot jo, teroristų buvo trys, o išpuolis truko apie pusvalandį.

„Paties išpuolio nemačiau, tačiau labai gerai girdėjau, kaip jie šaukė „Allahu Akbar“, – kraupias akimirkas prisimena turistas iš Lietuvos. – Kai viskas nurimo, grįžau atgal – mačiau dviejų gulinčių teroristų kūnus. Sako, kad vienas buvo nušautas, kitas – sužeistas.“

Po išpuolio į viešbutį atvyko šimtai pareigūnų, kai kurie jų buvo su šunimis – jie patikrino teritoriją, nes buvo baiminamasi, kad teroristai galėjo atsivežti sprogmenų.

Praėjus kelioms valandoms po išpuolio viešbutyje jau buvo ramiau, tačiau tvyrojo nežinia – buvo informuota, kad visi viešbutyje „Bella Vista“ apsistoję turistai bus perkelti į kitą, už 30 kilometrų esantį viešbutį. Tačiau ne visi turistai nori keltis į kitą viešbutį.

Vos dieną Hurgadoje poilsiaujantis Saulius – į Egiptą jis atvyko ketvirtadienį – pagal atostogų planą čia ilsėtis turi septynias dienas. Bet kas bus toliau, neaišku.

„Kol kas nieko nežinau – šeštadienį ryte atsikelsime ir spręsime, ką daryti“, – kalbėjo turistas iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.