Remigijus Šimašius per „Facebook“ įspėjo Vilniaus kiemsargius

Perspėjęs apie šeštadienį numatomą didelį snygį sostinėje, meras Remigijus Šimašius savo „Facebook“ profilyje pateikė miesto tvarkdariams griežtus priesakus uoliai valyti miestą. Pagrūmojo baudomis komunalinio ūkio tarnyboms ir rangovams, jei darbai bus atlikti nekokybiškai.

R.Šimašius sakė pripažįstantis skolas kiemsargiams, bet liepė dirbti kokybiškai<br>R.Danivevičiaus nuotr.
R.Šimašius sakė pripažįstantis skolas kiemsargiams, bet liepė dirbti kokybiškai<br>R.Danivevičiaus nuotr.
Vilniuje numatomas snieguotas šeštadienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniuje numatomas snieguotas šeštadienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniuje numatomas snieguotas šeštadienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniuje numatomas snieguotas šeštadienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 2:53 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:14 PM

Meras taip pat pateikė „juodąjį sąrašą“ gatvių, kurios blogai valomos ir paragino skaitytojus siųsti jam komentarus apie blogai valomas miesto vietas.

Savaitgalį pranašaujamas sniegas. Visus informuoju, kad nuo visų (!) Vilniaus šaligatvių sniegas turi būti nuvalytas ne vėliau kaip per parą, o pirmiausia – nuo stotelių, perėjų bei laiptų.

Manęs visiškai netenkina situacija, kai praėjus daugiau nei savaitei nuo snigimo, kai kuriuose rajonuose šaligatvių nuvalymo kokybė yra tragiška. Šito nesiruošiu palikti savieigai nei toleruoti ateityje. Kontrolieriai, kasdien prižiūrintys pastatymą, visame Vilniuje fiksavo nenuvalyta vietas, kurios tokios liko nepaisant visų išrašytų baudų rangovams. Už tai dar kartą bus skirtos baudos už sutartinių įsipareigojimų nevykdymą.

Jei matote, kur dar nenuvalyta – duokite žinoti. Priversime atlikti pareigą nuvalyti, o už nepadarytus darbus bus pritaikytos atitinkamos finansinės pasekmės, – griežtai socialinio tinklo paskyroje parašė R.Šimašius.

Tiesa, baudos kai kuriems sostinės tvarkdariams jau skirtos – būtent bendrovėms, į kurias skersakiuoja dabartinė Vilniaus valdančioji dauguma.

Vilniaus savivaldybės specialistams patikrinus, kaip pasnigus valomi – šaligatviai, skverai, aikštės, gyvenamųjų namų kiemai, nustatyta daugiau nei 800 pažeidimų. Skaičiuojama, kad iškritus sniegui liko nenuvalyta apie 30 proc. kiemų teritorijų.

Kontrolieriai nustatė, kad bendrovė „Grinda“ nesugebėjo užtikrinti, kad dvi miestą tvarkančios įmonės, subrangovės – „Mano aplinka“ ir „Stebulė“ laiku ir kokybiškai nuvalytų apsnigtus šaligatvius, skverus, aikštes ir gyvenamųjų namų kiemus. Už netinkamai vykdomus darbus „Grinda“ ir dviems miestą tvarkančioms bendrovėms surašyti 33 patikrinimo aktai.

Už nekokybiškai atliktą darbą Vilniaus miesto savivaldybė miestą prižiūrinčioms bendrovėms pernai nesumokėjo daugiau kaip 151 tūkst. eurų. Vilniaus savivaldybės pranešime pabrėžiama, kad: „Miesto tvarkytojai pirmiausiai privalo nuvalyti visuomeninio transporto stotelių ir prie gatvių esančius šaligatvius, laiptus bei gyvenamųjų namų kiemus.

Prie gatvių esantys šaligatviai turi būti valomi 11 kartų, kiemų šaligatviai – 9 kartus, o automobilių aikštelės kiemuose – 4 kartus per mėnesį. Rangovai miesto šaligatvius valo į pagalbą pasitelkdami 28 traktorius su verstuvais ir šluotomis, bei 25 mažosios mechanizacijos priemones – motorines šluotas. Miestą tvarkančios bendrovės prižiūri apie 4 milijonus kvadratinių metrų šaligatvių ir takų“.

Vilniaus valdžios treptelėjimas – galimas signalas tiems tvarkdariams, kurie praėjusių metų gruodžio 16 dieną savivaldybėje surengė piketą, reikalaudami sumokėti skolas.

Komunalininkų profsąjungos atstovai tada priekaištavo, kad kiemsargiams vėluoja net ir menkos algos, viso tvarkdariams savivaldybė skolinga apie 10 milijonų eurų.

R.Šimašius neneigė sklolų miestą tvarkančioms bendrovėms, bet ironiškai paklausė: kodėl piketuoti daugiausiai atėjo „Mano aplinkos“ darbuotojų?

Šios bendrovės darbų kokybė buvo atidžiai tikrinama ir perspėta dėl pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.