Daiva Gineikaitė: „Prabildama diskredituočiau prezidentę“

Netylant skandalui dėl Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės sukelto eismo įvykio, kurio metu ji galimai buvo neblaivi, pati šios istorijos herojė taip pat nevengia šliūkštelėti žibalo į ugnį.

„O jei pradėčiau kalbėti apie darbą... Net prezidentė būtų diskredituota“, – sakė D. Gineikaitė.<br>M. Patašiaus nuotr.
„O jei pradėčiau kalbėti apie darbą... Net prezidentė būtų diskredituota“, – sakė D. Gineikaitė.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-11 10:14, atnaujinta 2017-06-11 11:27

Penktadienį naujienų portalo lrytas.lt redakcija sulaukė D.Gineikaitės skambučių. Buvusi NŽT vadovė teigė, kad paskutinę savo darbo dieną, t. y. sausio 11-ąją, kviesianti žurnalistus į spaudos konferenciją, kurios metu į skandalą įsipainiojusi moteris neva turėjusi atskleisti daugiau informacijos apie situaciją ir paaiškinti savo elgesio motyvus.

Spaudos konferenciją atšaukė

Nors paprašyta patikslinti konferencijos laiką ir vietą D.Gineikaitė nurodė kreiptis dėl šios informacijos į NŽT komunikacijos skyrių, tačiau čia dirbantys specialistai paneigė, kad būtų ruošiamasi rengti kokią nors spaudos konferenciją.

Praėjus maždaug valandai po skambučio, pati D.Gineikaitė trumpąja žinutę pranešė, kad konferencija atšaukiama, ir ji atsiprašanti. Penktadienio vakarą apie tai, kodėl ketino rengti konferenciją ir ką joje ketino pranešti, telefonu D.Gineikaitė paaiškinti nepanoro, bet dar kurį laiką atsakinėjo į trumpąsias žinutes.

Žinutėse – užuominos apie prezidentę

„Apie įvykį nieko negaliu komentuoti, nes STT viską konfiskavo“, – rašė D.Gineikaitė ir netrukus patikslino, kad ir apie savo darbą kalbėti negalinti: „O jei pradėčiau kalbėti apie darbą... Net prezidentė būtų diskredituota.“

Moteris neslėpė, kad dėl susiklosčiusios situacijos ji labai nerimaujanti, bet kartu yra nusivylusi: „Norėčiau, kad mane išgirstų, bet Lietuvoje tai neįmanoma. Visi smerkia iš anksto.“

Paklausta, ar sutiktų susitikti gyvo pokalbio, D.Gineikaitė neatmetė tokios galimybės, bet netrukus atsiuntė žinutę, kad geriau kalbintume jos patarėją, tačiau „visi bijo apie tai kalbėti“.

Pirmadienį specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gavo Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvadas, patvirtinančias įtarimus, kad buvo siekiama nuslėpti galimą šios valstybės tarnautojos girtumo per eismo įvykį faktą.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pirmadienį patvirtino, kad D.Gineikaitė iš NŽT vadovės pareigų atleidžiama nuo antradienio. Iki šiol moteris buvo išėjusi atostogų.

 Prašė padėti, žadėjo atsilyginti

STT byloje dėl galimo girtumo fakto nuslėpimo liudytoju apklausė kaunietį vairuotoją Adomą S., į kurio mašiną gruodžio 19-ąją rėžėsi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė, vairavusi visureigį „Nissan Qashqai“. „Tu man padėk, aš tau atsidėkosiu, nepasigailėsi“, – neva tokius žodžius bėrė išsigandusi D.Gineikaitė.

Po avarijos valdininkė nuvyko į Kauno klinikinę ligoninę (KKL) duoti kraujo tyrimui. Išėjusi iš gydymo įstaigos ji suskubo pasigirti ministrei Virginijai Baltraitienei, jog būdama joje antrą kartą pūtė į matuoklį, ir prietaisas jau rodė nulius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.