KAM paskelbė šauktinių sąrašus

Krašto apsaugos ministerija pirmadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus ir nurodė asmenų pavardes, kurie netrukus gali apsiauti kareiviškus batus.

Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>A.Pliadžio nuotr.
Pirmadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 1:09 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:48 AM

Jei norite pasitikrinti, ar ir jūs esate šauktinių sąraše, spauskite čia.

Karo prievolininkus, kaip ir pernai, loterijos būdu atrinko kompiuteris. Tiesa, šį kartą buvo techninių nesklandumų. 

Dėl klaidos į Vilniaus regiono 2016 metų šaukimo sąrašą buvo nepatekę naujai įsteigtų Trakų, Ignalinos ir Šalčininkų karo prievolės teritoriniams padaliniams priskirti karo prievolininkai. Šaukimo organizavimo komisija ir visuomenės stebėtojai ir nusprendė koreguoti tik Vilniaus sąrašą. 

Kaip viskas vyks?

Atsitiktine atrankos sistema atrinktiems 30 228 karo prievolininkams nuo pirmadienio bus pradėti siųsti šaukimo nurodymai. Šiemet jie bus siunčiami ne iš karto visiems į 2016 metų sąrašus patekusiems jaunuoliams, o dalimis, atsižvelgiant į tarnybos pradžios laiką.

Taip siekiama tolygiai išskirstyti karo medicinos komisijų darbo krūvį ir pirmiausiai patikrinimo procedūras atlikti su tais jaunuoliais, kurie pareikš norą tarnybą atlikti savo noru.

Šaukimo nurodymuose bus pateiktas atvykimo laikas, vieta ir reikalingi pristatyti dokumentai. Vėliau, patikslinus anketinius duomenis, karo prievolininkai bus organizuotai siunčiami į Karinę medicinos ekspertizės komisiją įvertinti jų sveikatos.

Šaukimo pranešimo negavę, bet į šių metų sąrašą patekę asmenys raginami susisiekti su artimiausiu regioniniu Karo prievolės ir komplektavimo skyriumi ir patikslinti atvykimo vietą ir laiką.

Galima tapti savanoriu šauktiniu

Paviešinus šių metų šaukimo sąrašus į juos nepatekę vaikinai ir merginos nuo 18 iki 38 metų raginami ir toliau registruotis regioniniuose Karo prievolės ir komplektavimo skyriuose ir pareikšti savo norą atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą. Savanoriai į šauktinius gali pasirinkti norimą tarnybos vietą ir gaus ketvirtadaliu didesnes finansines išmokas.

Iš viso šiais metais nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą skirtinguose kariniuose daliniuose pradės 3 tūkst. karo prievolininkų. Pirmiausia galimybė atlikti tarnybą bus sudaryta savanoriams į šauktinius ir tik nesurinkus reikiamo skaičiaus bus skiriami asmenys iš atsitiktine elektronine sistema sudarytų sąrašų.

Pirmieji šauktiniai tarnybą pradės 2016 balandžio 4 dieną. Paskutiniai šaukimo etapai įvyks spalį, kai bus pašauktas didžiausias šauktinių skaičius – per 1,3 tūkst. karių.

Po sąrašų paskelbimo nuo pirmadienio savo noru tarnybai atlikti registruotis toliau galės ir tie jaunuoliai, kurie nebus patekę į šaukimo sąrašus.

* * *

Asmenys, radę savo pavardę 2016 m. šaukimo sąrašuose, kviečiami tiesiai kreiptis į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius

Asmenys, radę savo pavardę 2016 m. šaukimo sąraše ir kuriems kyla daugiau klausimų, prašomi kreiptis tiesiai į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, kuriems jie yra priskirti.

Visų regioninių Karo prievolės ir komplektavimo skyrių adresai ir kontaktai:

Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dainavos apygardos 1-oji rinktinė:

Alytaus regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Naujoji g. 2-320, tel. (8 315) 74 139 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Alytaus miesto bei rajono, Varėnos ir Druskininkų rajonų savivaldybėse).

Marijampolės Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Vilkaviškio g. 2/ Kauno g. 3, tel. (8 343) 54 628, 53 581 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Marijampolės, Lazdijų, Vilkaviškio ir Kalvarijos rajonų savivaldybėse).

KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė:

Kauno regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Jonavos g. 64/ P. Kalpoko g. 93, tel. 8 706 74 301, 8 706 74 303, 8 706 74 305, 8 706 74 308 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Kauno miesto bei rajono, Prienų, Kaišiadorių, Jonavos, Kėdainių, Kazlų Rūdos ir Birštono rajonų savivaldybėse).

Jurbarko Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Vytauto Didžiojo g. 7-1, Jurbarkas, tel. (8 447) 53 471 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą už Jurbarko, Šakių ir Raseinių rajonų savivaldybėse).

KASP Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė:

Klaipėdos regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Vytauto g. 5, tel. (8 46) 412 611 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos, Skuodo, Plungės, Rietavo, Palangos ir Neringos savivaldybėse).

Tauragės Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Vinco Kudirkos g. 9, tel. (8 446) 61 697 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Tauragės, Šilalės, Šilutės ir Pagėgių rajonų savivaldybėse).

KASP Vyčio apygardos 5-oji rinktinė:

Panevėžio regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Dembavos g. 30, Dembava, Panevėžio r., tel. (8 45) 594 556, 594 532 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Panevėžio miesto bei rajono, Pasvalio, Biržų, Kupiškio rajonų savivaldybėse).

Utenos Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Maironio g. 9, tel. (8 389) 59 475 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Utenos, Rokiškio, Anykščių ir Zarasų rajonų savivaldybėse).

KASP Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinė:

Šiaulių regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Dvaro g. 77, tel. (8 41) 524 682 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Šiaulių miesto bei rajono, Joniškio, Pakruojo, Radviliškio ir Kelmės rajonų savivaldybėse).

Telšių Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Karaliaus Mindaugo g. 1, tel. (8 444) 74 886 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Telšių, Akmenės ir Mažeikių rajonų savivaldybėse).

KASP Didžiosios kovos apygardos 8-oji rinktinė:

Vilniaus regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Mindaugo g. 26, tel. (8 5) 210 3702, 210 3720, 210 3773 (atsakingas už karo prievolės administravimą ir atranką į profesinę karo tarnybą Vilniaus miesto bei rajono, Trakų, Elektrėnų, Šalčininkų ir Širvintų rajonų savivaldybėse).

Molėtų Karo prievolės ir komplektavimo poskyris, Amatų g. 4, Molėtai, tel.: (8 383) 52 963; (8 612) 96 193 (atsakingas už karo prievolės administravimą Ukmergės, Visagino, Ignalinos, Švenčionių ir Molėtų rajonų savivaldybėse).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.