Kauno savivaldybėje – kėdžių perstumdymo metas

2016 metus Kauno savivaldybė pradėjo pasikeitusiu darbuotojų skaičiumi. Nuo 780 jų sumažėjo iki 654. Nuo vasaros pradėta reorganizacija palietė ir ne vieno savivaldybės skyriaus vedėją. Kai kurie jų paliko valdžios rūmus, kiti pradėjo eiti žemesnes pareigas.

Savivaldybės skyrių vedėjais daugiausia tapo iki šiol čia dirbę tarnautojai.
Savivaldybės skyrių vedėjais daugiausia tapo iki šiol čia dirbę tarnautojai.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jan 11, 2016, 6:28 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:59 AM

Naujais savivaldybės skyrių vedėjais daugiausia tapo iki šiol čia dirbę tarnautojai.

Tik Sveikatos apsaugos skyriui ėmėsi vadovauti iki šiol valdžios rūmų koridorių nemynusi kaunietė Asta Garmienė.

Ilgametis Švietimo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas pradėjo eiti žemesnes pareigas dėl savivaldybės padalinių reorganizacijos.

Iki šiol ieškomas kandidatas, kuris turėtų užimti gana svarbias – miesto Turto valdymo skyriaus vedėjo – pareigas.

Pakeitė darbo vietą

Naujas veidas savivaldybėje vadovauja Sveikatos apsaugos skyriui. Jam pradėjo vadovauti A.Garmienė.

Moteris anksčiau dirbo Kauno visuomenės sveikatos biuro vadove.

Savo noru palikusi šį darbą laimėjo konkursą ir pradėjo eiti naujas pareigas.

Naują vadovą turi ir Viešosios tvarkos skyrius. Kurį laiką jam vadovavo Danas Bortkevičius. Jis paliko savivaldybę. Šį postą užėmė Vytautas Jurkevičius. Iki šiol jis dirbo savivaldybės įmonių valdymo poskyrio vadovu.

Įvyko vadovų rokiruotė

Plėtros programų ir investicijų skyriui ėmėsi vadovauti Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Tadas Metelionis.

Energetikos skyriui vadovauja Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas. Pastarojo skyriaus vedėjo pareigas pradėjo eiti buvęs savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Reorganizavus Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų departamentą, jo direktorius Virginijus Mažeika tapo Švietimo skyriaus vedėju. Ilgametis šio skyriaus vadovas A.Bagdonas automatiškai – jo pavaduotoju.

Vedėjai tapo pavaldiniais

Kultūros paveldo skyriui kurį laiką vadovavo Andrijana Filinaitė. Dabar ji tapo šio skyriaus vyriausiąja specialiste, o šias pareigas ėjęs Saulius Rimas – jos ir skyriaus vadovu.

Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Raimondas Šmitas tapo šio skyriaus vyriausiuoju specialistu, o buvusi jo pavaldinė Emilija Šakalienė – vedėja.

Pasikeitė Urbanistikos ir architektūros skyriaus pavadinimas bei struktūra. Dabar šis padalinys vadinasi Miesto planavimo ir architektūros skyriumi. Jam, kaip ir anksčiau, vadovauja Nerijus Valatkevičius. Prie šio skyriaus prijungtas Statybų leidimų išdavimo padalinys.

Atskleidė savo planus

Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja A.Garmienė „Laikinajai sostinei“ sakė, kad savivaldybei yra pavaldžios 10 sveikatos priežiūros įstaigų – 3 slaugos ligoninės, 5 poliklinikos, Greitosios medicinos pagalbos stotis ir Visuomenės sveikatos biuras. Pirmasis vedėjos darbas bus išanalizuoti jų veiklą ir pateikti pasiūlymus, kaip ją galima optimizuoti.

Specialistė įsitikinusi, kad gyventojams stinga aiškios informacijos, kokias paslaugas teikia kiekviena iš šių įstaigų, kokias paslaugas gyventojai gali gauti nemokamai.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas V.Jurkevičius anksčiau ne vienus metus yra dirbęs ir savivaldybės Priėmimo skyriaus vadovu, todėl darbas su gyventojais jam nebus naujas, o naujos pareigos jam pačiam labai įdomios.

„Pirmiausia noriu, kad mūsų darbuotojai būtų ne baudėjais, o atliktų daugiau prevencinį darbą, kad visuomenė jais imtų labiau pasitikėti ir drauge su gyventojais galėtume Kaune turėti daugiau tvarkos“, – sakė V.Jurkevičius.

Ieško Turto valdymo skyriaus vado

Gintaras Petrauskas

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius

„Savivaldybės skyriuose vyko vidiniai konkursai. Tie, kas sugebėjo pateikti geresnius pasiūlymus, laimėjo ir pradėjo eiti vedėjų pareigas. Didžioji dalis žmonių jau iki šiol dirbo savivaldybėje. Viešas konkursas buvo skelbtas tik Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjo postui užimti.

Iki šiol pačioje savivaldybėje neradome tinkamo asmens Turto valdymo skyriaus vedėjo pareigoms eiti. Jam anksčiau vadovavo Antanas Slušnys.

Pastebėjome, kad iki šiol savivaldybės turtas lengva ranka būdavo nemokamai dalijamas ar per pigiai parduodamas. Kad reikalai pagerėtų, reikia gero specialisto. Todėl taip pat bus skelbiamas viešas konkursas eiti šio skyriaus vedėjo pareigas.

Pagal darbuotojų skaičių bene daugiausia etatų sumažėjo Bendrajame skyriuje. Čia vien vairuotojų dirbo 13. Liko 5.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.