Buvusi vaikžudžio sugyventinė prabilo apie pragarą savo namuose

„Bijojau būti dar žiauriau mušama, todėl visą šį laiką tylėjau, nedrįsau skųstis, pasakoti apie nuolatinį smurtą.

Buvusi A.Bero sugyventinė L.Cvilikaitė (nuotr. apsigobusi juoda skara) savo vyresniuosius vaikus greičiausiai augins Jonavos rajone.<br>M.Patašiaus nuotr.
Buvusi A.Bero sugyventinė L.Cvilikaitė (nuotr. apsigobusi juoda skara) savo vyresniuosius vaikus greičiausiai augins Jonavos rajone.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vaikžudžio A.Bero (nuotr.) mušta ir kankinta sugyventinė tik dabar prabilo apie pragarą, kurį teko patirti, – anksčiau ji bijojo skųstis<br>P.Mantauto nuotr.
Vaikžudžio A.Bero (nuotr.) mušta ir kankinta sugyventinė tik dabar prabilo apie pragarą, kurį teko patirti, – anksčiau ji bijojo skųstis<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 1:03 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:07 AM

Tą siaubingą naktį, kai sugyventinis Aurelijus nuskandino šulinyje abu mudviejų jaunėlius vaikelius, jis mane vilko koridoriumi, badė šakute – kliuvo į nugarą, veidą, prie kaklo. Nebenoriu jo daugiau gyvenime matyti“, – pasakojo Lina Cvilikaitė, trečiadienį išleista iš Respublikinės Kauno ligoninės.

Buvusi 36 metų vaikžudžio Aurelijaus Bero sugyventinė 26 metų L.Cvilikaitė nuvyko į Jonavą, kur tą pačią dieną deklaravo naują savo ir savo dviejų gyvų likusių atžalų gyvenamąją vietą.

Jonavos labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovė Loreta Velch geranoriškai sutiko deklaruoti šeimos iš Kėdainių rajono gyvenamąją vietą savo bute, esančiame Jonavoje.

„Šeima gali pretenduoti į socialinį būstą Jonavos rajone tik tada, kai jame deklaravo gyvenamą vietą.

Bendravome su meru Mindaugu Sinkevičiumi, jis labai jautriai pažvelgė į šią problemą, žadėjo nedelsiant ištiesti pagalbos ranką, skiriant būstą“, – pasakojo L.Velch.

Laikinai apsigyvens pas A.Bero brolį

Svarstoma, jog L.Cvilikaitei ir jos vaikams galėtų būti suteiktas socialinis būstas Jonavos rajone, netoli A.Bero vyresniojo brolio Antano Bero, kuris šiuo metu yra priglaudęs abu mažylius, namų.

Kol pastogė motinai ir jos atžaloms bus suteikta, ji turėtų laikinai apsigyventi A.Bero šeimos tvarkingame penkių kambarių nuosavame name, esančiame Šilų miestelyje.

Mažylių dėdė ir jo žmona yra dirbantys, nepiktnaudžiauja svaigalais, gerbiami miestelyje.

L.Cvilikaitė, ne taip kaip jos buvęs sugyventinis A.Beras, nėra įjunkusi į alkoholį.

Jaunai motinai stinga socialinių įgūdžių, ji nėra įgijusi specialybės.

Tačiau vaikų teisių apsaugos specialistų nuomone, mamos nuo vaikų atskirti nevertėtų.

Šeimą, suprantama, nuolat stebės atsakingų institucijų darbuotojai.

Manoma, jog geranoriška A.Bero brolio šeima, būdama netoli nuo L.Cvilikaitės ir jos atžalų, padės motinai kurtis, rūpinsis giminaičiais.

Jonavos rajone gyvena ir L.Cvilikaitės motina Rima Cvilikienė, tačiau jos name dukters šeimai būtų per ankšta.

„Gerumo sparnų“ vadovė kartu su Šilų seniūnijos atstovais surengė labdaros akciją vaikų šeimynai paremti – surinko apie 300 eurų, atvežė rūbų, kitų reikalingų daiktų.

Sekmadienį ši parama pristatyta į A.Bero brolio namus Šiluose, ji bus panaudota vaikų poreikiams.

Šeimos siaubūnas nuolat daužė sugyventinę

Sausio 2-osios naktį Saviečių kaime (Kėdainių r.) A.Beras nuskandino šulinyje sūnų, kuriame mirties dieną sukako 2 metai, ir 4 mėnesių dukrelę.

Prieš įvykdydamas kraupią egzekuciją jis subadė šakute L.Cvilikaitę ir išvarė ją per speigą iš namų. Moteris dėl žaizdų ir nušalimo buvo paguldyta į ligoninę.

Gyvi liko du vyresnieji A.Bero ir L.Cvilikaitės vaikai – 6 metų berniukas ir 4 metų mergaitė.

Mažamečių likimas bus sprendžiamas artimiausiomis dienomis. Jei neiškils kliūčių, jie su mama galbūt jau kitą savaitę apsigyvens socialiniame būste.

Bedarbis A.Beras prisipažino nužudęs savo jaunėlius vaikus, tačiau savo siaubingo nusikaltimo paaiškinti nesugebėjo.

Šeimos siaubūnas nuolat daužė sugyventinę L.Cvilikaitę, pastaroji bėgdavo iš namų.

Vaikus jis nužudė būdamas blaivas – manoma, jog nutraukus alkoholio vartojimą po daugiadienių išgertuvių, jį ištiko abstinencijos sindromas. Žmonės tokiais atvejais tampa irzlūs, pikti, jiems atrodo, jog yra persekiojami.

Kėdainių rajono valdžios ir bendruomenės atstovai žinojo apie smurtą, bet trypčiojo vietoje, kol neįvyko tragedija.

Vaikžudžiui gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Areštinėje jis ėmė elgtis keistai, kišti maistą į išangę, graužti dantimis sienas, bet manoma, jog tai tik vaidyba, siekiant išvengti pačios griežčiausios bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.