Dirigentės natos – vis aukštesnės

Kažkokia keista aura po Naujųjų metų švenčių ėmė tvyroti po Prezidentūros stogu. Kone kasdien – skambi naujiena.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jan 13, 2016, 5:52 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:20 AM

Pirmąjį 2016-ųjų pirmadienį prezidentė pasiūlė įsteigti naują vaiko teisių apsaugos inspekciją. O ketvirtadienį ji pati save paneigė ir tai tapo pagrindiniu jos spaudos konferencijos, skirtos praėjusių metų ataskaitai ir būsimųjų apžvalgai, akcentu.

O kaip kitaip – negi akcentai galėjo būti toji ataskaita, kurioje D.Grybauskaitė kaip asmeninius nuopelnus vėl išvardijo visus ne tik reikšmingesnius valstybės pasiekimus, bet ir suskaičiavo kasdienio darbo rutiną, visiškai formalius savo veiksmus atliekant pareigas.

Žinoma, būtų įdomiau, jei ataskaitoje dar būtų įvardyti kiti ryškūs šalies vadovės veiksmai. Atleistas 1 generalinis prokuroras. Formaliai – pasibaigus kadencijai, bet greičiausiai todėl, kad neišsuko į slaptų pažymų nutekinimo skandalą įsipynusios prezidentės patarėjos. Seimui pateikti 3 kandidatai į generalinius prokurorus.

Prieš Seimo valdybą pamojuota 1 mistine „pažyma“ apie neva nusikaltėliams tarnaujančius parlamentarus, taip šantažuojant paskirti naują generalinį prokurorą. Štai kiek daug visko buvo!

Nors nepaminėjusi šių įdomių dalykų D.Grybauskaitė skėlė dar skambiau – perrašė ankstesnį oficialų pranešimą spaudai, kuriame ji kuo aiškiausiai siūlė įsteigti naują vaiko teisių gynimo instituciją.

O štai antrąjį 2016-ųjų pirmadienį Prezidentūroje nuskambėjo idėja panaikinti nacionalinio transliuotojo laidas tautinėms mažumoms.

Tai buvo pasakyta po susitikimo su LRT taryba, aptarus itin mėgstamą šalies vadovės temą – kovą su rusiška propaganda. Sutikite, siūlymas ne blogesnis nei buvusio D.Grybauskaitės pavaldinio, saugumo šefo G.Grinos sumanymas naikinti tautinių mažumų mokyklas.

Tiesa, nebuvo aišku, kas pirmasis tą mintį leptelėjo – LRT atstovai ar prezidentė. Lieka tikėtis, kad ji taip ir liks pakibusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.