Gediminaičių princas atsidūrė Utenos psichiatrinėje ligoninėje

Taksi automobilis su karališkais herbais saugomas pas jo šeimos narius.

S.Buivydas pasakelbė bado streiką.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
S.Buivydas pasakelbė bado streiką.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Jan 13, 2016, 4:06 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:17 AM

Jo rėmėjų teigimu, policininkai elgėsi korektiškai: pirmiausia pakvietė atvykti į policijos komisariatą, o iš ten dar leido pranešti telefonu, kad bus išvežamas į Uteną teismo sprendimu.

Taksi automobilis su karališkais herbais saugomas pas jo šeimos narius.

Rėmėju teigimu, S.Buivydas pasakelbė bado streiką. Jis yra po operacijos ir jo sveikatos būklė sunki.

S.Buivydas nesupranta, kodėl jam už akių, neiškvietus į teismo posėdžius buvo priimtos dviejų teismų nutartys jį patalpinti į tokią griežto režimo įstaigą. Juk jis turi darbą, išlaiko save ir dalinai savo sūnų.

S.Buivydas teigia, kad nebuvo supažindintas su jokiais dokumentais, jog jam paskirta psichiatro ekspertizė ar gydymas. Jis nematė ikiteisminio tyrimo medžiagos, nežinojo, kuo kaltinimas.

Vilniaus apylinkės tesimo nutartis, patalpinti jį į Uteną buvo priimta nepranešus nei jam, nei jo advokatui. Kai pavyko ją apskųsti – Vilniaus apygardos teismas dar kartą priėmė nutartį jam apie tai nieko nežinant.

Ikiteisminio tyrimo pareigūnų nurodymu atliktoje psichiatrinės ekspertizės išvadoje, kurią matė „Lietuvos rytas“ pažymima, jog jog tiriamasis yra tvarkingos išvaizdos, teisingai orientuotas savyje, vietoje ir laike, žino apie vykstantį ikiteisminį tyrimą, jam pareikštą įtarimą, suvokia, kokiu tikslu ir kur yra atvykęs.

Taip pat nerasta jokių reikšmingų atminties ar dėmesio sutrikimų nėra, haliucinacinių išgyvenimų neišklausta. Anksčiau su psichiatras nėra susidūręs.

Tačiau S.Buivydo likimą nulėmė ekspertui kilę įtarimai dėl jo pasakojimų apie aukštą kilmę, apie giminystės bei kraujo ryšius su daugybe žymiausių senųjų Lietuvos ir visos Europos valdovų -- karalių, kunigaikščių bei didikų. Visa tai buvo pavadinta kliedesiais.

S.Buivydas turi iš JAV atsiųstus dokumentus, jog jo DNR tyrimas rodo giminystę su Gediminaičiais ir kitais Europos vasltybių valdovais. Už tyrimą jis sumokėjo 2 tūkst. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.