Pardavęs ginklus ir nusipirkęs kvaišalų dar įklampino ir brolį

Buvęs taksistas, Klaipėdoje gyvenantis Ukrainos pilietis, nusipirkęs porą ginklų, neblogai uždirbo juos pardavęs. Tačiau įkliuvo pareigūnams. Jiems jis turėjo aiškintis ir dėl narkotinių medžiagų laikymo. Bėdos tuo nesibaigė – vyras įklampino ir savo vyresnįjį brolį.

J.Kuchtarukas gailėjosi dėl to, kas nutiko, ir pasižadėjo nebevartoti kvaišalų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
J.Kuchtarukas gailėjosi dėl to, kas nutiko, ir pasižadėjo nebevartoti kvaišalų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Kuchtarukas teigė, kad tik norėjo padėti broliui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Kuchtarukas teigė, kad tik norėjo padėti broliui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pistoletas kainavi tik 50 eurų.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Pistoletas kainavi tik 50 eurų.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Ginklas „Agram“ pareigūnams patenka retai.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Ginklas „Agram“ pareigūnams patenka retai.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Aušra Pilaitienė

2016-01-13 17:07, atnaujinta 2017-06-11 05:06

37 metų Viktoras Kuchtarukas ir 55 metų jo brolis Viktoras Klaipėdos apylinkės teisme savo kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi. Sutrumpinto proceso tvarka ši baudžiamoji byla išnagrinėta per pusantros valandos.

Jaunėlis kaltinamas prekiavęs koviniais ginklais, neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Vyresnysis paprašytas brolio savo bute trumpam priglaudė jo atvežtus ginklus, o vieną dar ir paremontavo.

Kriminalinės žvalgybos pareigūnai sužinojo, kad vienos uostamiesčio įmonės taksistas neteisėtai laiko šaunamuosius ginklus, šaudmenis ir rengiasi juos parduoti.

Klaipėdos kriminalistai, dirbę išvien su Plungės policijos komisariato pareigūnais, Jurijų sulaikė su įkalčiais, kai jis bandė parduoti kulkosvaidį „Agram“.

Jis jau buvo sėkmingai pardavęs rusišką pistoletą „TT“ su trimis dėtuvėmis ir 22 šovinius.

Įvykiai klostėsi pernai liepą. 7,62 milimetrų pistoletą J.Kuchtarukas pirko už 50 eurų, pardavė už 280 eurų.

Už kulkosvaidį „Agram“ vyras mokėjo 30 eurų, pardavė už 500 eurų.

„Žinote, koks naktinis taksisto gyvenimas. Žmonės visko siūlo. Pažįstamas pasiūlė pigiai nusipirkti ginklų – ar jūs nepirktumėte? Dujiniai pistoletai brangiau kainuoja. Nuvežiau broliui, kad pasaugotų. Gailiuosi, kad jį į šitą reikalą įtraukiau. Tas kulkosvaidis buvo tikriausia lūžena, visas surūdijęs, maniau, gal vokiškas, kokiam kolekcininkui parduočiau“, – teisme pasakojo J.Kuchtarukas.

Jo automobilyje buvo rasta ir narkotinių medžiagų.

„Vežiojausi kanapių, maniau, gal kada pavartosiu, į bagažinę įsimečiau. Amfetaminą gal metus vartojau. Kartą vežiau klientą į Vilniaus oro uostą, pažįstamas taksistas nurodė, kur galima jo nusipirkti. Sumokėjau 380 eurų, namie išdžiovinau, sudėliojau į maišelius ir laikiau. Kartą iškeičiau kvaišalų į padangas. Jau pusę metų kvaišalų nevartoju, supratau, kad galiu gyventi be jų. Noriu keisti gyvenimą, pažadu, daugiau kvaišalų nebevartosiu, esu kaltas, gailiuosi“, – teisme kalbėjo J.Kuchtarukas.

V.Kuchtarukas pasakojo, kad pistoletą brolis rytą atvežė, o vakare pasiėmė.

„Jis pas mane kartais palikdavo savo daiktų, nesidomėjau, iš kur gavo pistoletą. Po kelių dienų atvežė surūdijusį kulkosvaidį. Galvojau sau pasilikti, gal vėliau pavyktų legalizuoti ginklą. Nusivežiau jį į darbą, išardžiau, nuvaliau, suremontavau, nudažiau – kas tarnavo tarybinėje armijoje, tai moka. Kas gyvenime nepadaro klaidų? Norėjau broliui padėti“, – teisme aiškino V.Kuchtarukas.

Abu ukrainiečiai seniai gyvena Lietuvoje, gerai kalba lietuviškai.

Prokuroras pasiūlė V.Kuctarukui skirti 2 metus ir 3 mėnesius nelaisvės. Sumažinus vienu trečdaliu bausmė sutrumpėjo iki pusantrų metų, jos vykdymo terminą atidedant. Vyresnysis brolis teismo laukė laisvėje.

J.Kuchtaruką siūloma įkalinti 4 metams, o sumažinus ją trečdaliu – 2 metams ir 8 mėnesiams.

Ginklas „Agram“ – retas

Nelegaliai laikyti šaunamieji ginklai ir šaudmenys perduoti Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro ekspertams. Jie nustatys, ar pistoletai nebuvo naudojami darant nusikaltimus

Ukrainiečių siūlytas Kroatijoje pagamintas pistoletas kulkosvaidis“Agram“ – kariškių naudojamas grėsmingas kovinis ginklas.

Tuloje gamintas pistoletas „TT“ – nusikalstamų grupuočių, ypač samdomų žudikų, pamėgtas šaunamasis ginklas, plačiai pasklidęs Rusijoje.

Per pastarąjį laikotarpį Vakarų Lietuvoje konfiskuota keliasdešimt neteisėtai laikomų kovinių šaunamųjų ginklų, kuriuos norėta parduoti.

Tarp jų – nemažai rusiškų pistoletų „TT“.

Automatinis ginklas „Agram“ į policininkų rankas pateko pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.