Ar komisaras svetur vaidins strutį?

Ukrainoje kyšių neima tik kompiuteriai. Tuo spėjo įsitikinti šios didžiulės šalies Ekonomikos ministerijai vadovaujantis lietuvis A.Abromavičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Jan 14, 2016, 5:54 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:31 AM

Kijevas stengiasi, kad ir policininkais virtę milicininkai nustotų garsėti gobšumu ir korupcija. Todėl kaip kompiuteriams reikia slaptažodžio, taip Ukrainos pareigūnai turi prisiekti neimsiantys kyšių.

Kaip jiems sekasi keisti įpročius, prižiūrėti teks lietuviui – Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui vadovavusiam K.Lančinskui, kuris nuo vasario pradės darbą kaip naujasis ES patariamosios misijos vadovas.

Užduotis – ne iš lengvųjų, ypač žinant, kad jo pavaldinius Vilniuje nuolat lydėjo įtarimai kyšininkavimu.

Būtent K.Lančinskui pavaldi Migracijos valdyba buvo suteikusi leidimus įsikurti Lietuvoje Rusijos mafijos šulams. Ylai išlindus iš maišo, šios institucijos viršininkas G.Bagužis buvo atleistas, tiesa, savo noru – dėl nedarbingumo.

G.Bagužio pavyzdys – greičiau išimtis. Štai už kyšio ėmimą nuteista Valdymo organizavimo skyriaus viršininkė R.Skimundrė ne tik nebuvo atleista, bet ir paskirta vadovauti sostinės pirmojo policijos komisariato viešajai policijai. Šiltą postą išsaugojo ir už korupciją teisiamas Ekologijos pažeidimų prevencijos skyriaus vadovas V.Jankoitas.

Ilgai spurdėjo ir menkesnės žuvelės. Antai oro uoste siautėję ir duoklių prašinėję policininkai J.Glinevičius ir P.Brazovskis, net ir pradėjus ikiteisminius tyrimus, toliau vilkėjo uniformą.

K.Lančinsko pavaldiniai, reikalavę iš Kelių eismo taisykles neva pažeidusių oro uosto klientų pinigų, ramiai buvo perkelti patruliuoti ir užtikrinti viešąją tvarką kitur.

Jų ginti stojo net ir policijos generalinis komisaras L.Pernavas, o tiesioginis viršininkas K.Lančinskas nusprendė nesikišti.

Tik 2015-ųjų pabaigoje teisėjai parodė tikrąją vietą J.Glinevičiui ir už kyšininkavimą uždraudė porą metų vilkėti policininko uniformą. Vadovai galėjo tai padaryti ir anksčiau, tačiau kažkodėl nepanūdo.

Ukrainoje K.Lančinskui bus dar lengviau vaidinti strutį, nes ten jo darbas bus tiesiog patarinėti ir dalytis patirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?