Vilniaus Šnipiškių rajono gatvės nebeprimins Sibiro

S.Fino ir Giedraičių gatvės, kuriose buvo susukta ne viena kino juosta apie įvykius Rusijos gūdumoje, netrukus nebebus tokios patrauklios filmų kūrėjams, nes rengiamasi jas rekonstruoti.

Dviejų Šnipiškių rajono gatvių rekonstrukcija bus pradėta atšilus orams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dviejų Šnipiškių rajono gatvių rekonstrukcija bus pradėta atšilus orams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Jan 14, 2016, 5:45 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:00 AM

Kaip atrodys šalia savivaldybės dangoraižio esančios S.Fino ir Giedraičių gatvės?

Projektų vadovės Vida Kukelkienė ir Židronė Stankevičienė buvo pateikusios du sprendinių variantus.

Viename jų pasiūlyta Giedraičių gatvėje įrengti dvipusio eismo kelią su dviračių taku, o S.Fino gatvę sujungti su Kalvarijų gatve.

Tačiau šių pasiūlymų atsisakyta – Giedraičių gatvė bus vienpusio eismo, o S.Fino ir Kalvarijų gatvių sankryžos nebus. Mat įrengiant sankryžą tektų nugriauti dalį Kalvarijų gatvės pastato, kuriame įsikūrusi parduotuvė „Drogas“.

S.Fino gatvėje akmeninis grindinys išliks, o šalia jo projektuotojai siūlo nutiesti 2,5 metro pločio raudono asfalto dviračių taką. Taip pat siūloma atkurti 1938 metų plane nurodytą žaliąją juostą, buvusią tarp namų ir važiuojamosios dalies.

Tose vietose, kur dar tinkamas, gatvės grindinys nebus perklojamas. Po rekonstrukcijos atsiras ir šaligatvis, kurio S.Fino gatvėje kai kur iš viso nėra.

O Giedraičių gatvę ketinama atiduoti dviratininkams. Kai kuriose gatvės atkarpose pritrūkus vietos dviračių takams, jiems bus aukojama važiuojamoji dalis.

Taip Giedraičių gatvė taps dviračių maršruto Baltasis tiltas–Šnipiškės atkarpa. Automobilių eismas joje bus tik vienpusis. Jiems bus skirtas tik 3 metrų pločio kelias.

Anot projektuotojų, Giedraičių gatvės veidą bjauroja skersai ir išilgai besidriekiančios elektros linijos – jas numatoma paslėpti po žeme.

Projektuotojai pažadėjo, kad privačiuose sklypuose elektros kabeliai nebus tiesiami.

Filmas apie Sovietų Sąjungos griūtį

S.Fino ir Giedraičių gatvėse buvo kuriama italų režisieriaus Gabriele Salvatoreso juosta „Sibirietiškas auklėjimas“, pasakojanti apie tai, kaip Stalinas iš Sibiro deportavo urkų tautą. Šis filmas – tai pasakojimas apie Sovietų Sąjungos griūtį.

Šiose gatvėse buvo kuriamas ir kitas filmas – „Sibiro ekspresas“, kuriame smagi kelionė Transsibiro traukiniu pavirsta į kraują stingdančias gaudynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.